Helene Fosse

Mange ungdommer er litt usikre på hva de skal bli når de blir «store». Jeg, på den annen side, aner virkelig ikke! Derfor har jeg bestemt meg for å begynne å utforske litt alle disse utrolige tingene du kan jobbe som.

Et ganske rart yrke (vel, teknisk sett er det vel ikke et yrke akkurat) er fårikålpoliti.

Fårikålpolitiet reiser rundt i fårikålpolitibilen sin til forskjellige restauranter og sjekker om de har fårikål på menyen. Har de fårikål på menyen ser de etter om de lager fårikålen rett. Hvis restauranten burde ha fårikål på menyen, eller hvis de har andre ting i gryta enn får, kål og salt/pepper, ja, da kan det hende at fårikålpolitiet ser seg nødt til å skrive fårelegg.

Dette høres ut som en ganske koselig jobb egentlig. Kanskje jeg til og med hadde vurdert det om det ikke var for at jeg er vegetarianer?

Sånn ellers syns jeg dette er et kjempebra PR-stunt. Bare se her! Fårikålen klarer å snike seg inn på bloggen til en veggis som aldri har hatt noe til over for fårikal. Jeg er faktisk litt irritert på fårikålen sånn egentlig, og skulle ønske vi kunne hatt en litt kulere nasjonalrett. Hvorfor har vi ikke komler (Potetball, klubb, raspeball, kumle, kompe, kump(e), klot, ball, eller hva enn du kaller det) som nasjonalrett foreksempel? Den smaker godt, spises over hele landet og blir definert av wikipedia som «tradisjonell».

Kilde: Nettavisen.no

Divvy spoils t’ all ye mateys

EDIT; Fårikål ble på 1970-tallet kåret av lyttere til nitimen som Norges nasjonalrett. Likevel, dette er ikke offifiselt. Når jeg googlet for å prøve å finne den egentlige nasjonalretten vår fant jeg desverre ikke noe bedre svar.