Helene Fosse

Bloggsloganet jeg har er jeg glad i. Jeg vet ikke helt hva du tenker når du leser det… Og det syns jeg er veldig kult. Denne setningen kan nemlig bety så mange ting! En så enkel og kort sammensetning av ord og bokstaver. Likevel er så kraftig. Det er spesielt to ting jeg tenker på når jeg leser det.

For deg på baerste rad der; Sloganet er både i headeren og i tittelen på siden. Når skal du begynne å følge med?!?

Først det kjedelige. Som egentlig er kjekt. Med mindre du er en llama. Mordierllama.

Det som er, det må være. Dette er et argument som blant annet kan brukes for det at liv oppsto på jorden. Uansett hvor usannsynlig det er at liv skulle oppstå av seg selv (noe som egentlig er veldig sannsynlig, med tanke på hvor stort universet er), så må det ha skjedd en gang, for her er vi jo. Dette virker kanskje som et ganske svakt argument, men når du virkelig skjønner akkurat hva det egentlig betyr, når hodet ditt folder seg rundt denne sannheten, ja, da vil du nok skjønne hvor kraftfullt det egentlig er.

Så, da kom det som også er kjekt. En hverdagslekse. Vent litt, lekse? Wtf?

Noen folk sitter i evigheter og tenker på hvordan ting kunne vært. Hva de kunne gjort. Hva de burde gjort. De skulle ønske ting var anderledes, men istedet for å gjøre noe med det, så sitter de bare der og depper. Når jeg sier «de» så mener jeg selvsagt «oss», for jeg er uten tvil en av dem. Derfor skal jeg bli mye flinkere til å bare tenke at «Herlighet, det er slik det er. Uansett hvor lenge jeg sitter her og gråter, så må jeg bare ta meg sammen og skjønne at verden er slik den er!».

Hva tenkte du når du leste setningen «What is is what must be.»?