Helene Fosse

Når jeg skulle på pizzarestaurant første gang som vegetarianer, så tenkte jeg; Dette blir jo enkelt! Det er jo bare til å se på hvilke pizzaer som er merket for vegetarianere! Joda, så gikk vi på Dolly Dimples da, og jeg valgte «Margherita Sexy». Nammenam.

Når jeg kom hjem igjen, og surfet litt rundt på nettet, fant jeg ut at «Å nei, selv om noe er merket vegetarisk på menyen på restauranten, så betyr det ikke nødvendigvi at det er ment for vegetarianere!» Derfor bestemte jeg meg for å sende mail til de tre største (ihvertfall så vidt jeg vet) pizzarestaurantene for å finne ut hvor det er jeg kan spise.

Dette er mailen jeg sendte til Peppes Pizza, Egon og Dolly Dimples:

Hei

Jeg er en ganske så ny vegetarianer som prøver å finne ut hvilke restauranter jeg kan være sikker på at serverer vegetarisk. Jeg har funnet ut at flere restaurante ikke serverer skikkelige vegetarpizzaer. På disse stedene inneholder osten, til og med på vegetarpizzaen, animalsk løpe.

Derfor lurer jeg, er vegetarpizzaene deres virkelig vegetariske? Har osten på vegetarpizzaene deres mikrobiell eller animalsk løpe?

Hvis den ikke har det, kan jeg be om å få servert pizzaen med en spesiell type ost som inneholder mikrobiell løpe?

Mvh Helene Fosse

Dette er svarene jeg fikk:

Hei,
Vår pizzaost inneholder animalsk løpe og vi kan pr i dag dessverre ikke tilby ost som inneholder mikrobiell løpe.

Med vennlig hilsen
Hege Kristin Engan

Som betyr? Egon serverer ganske enkelt ikke vegetarpizzaer, og det går heller ikke ann å be om spesiell ost.

Hei Helene

Takk for din mail angående vegetarpizza og hvilken type ost
I Peppes har vi valgt og bruke ekte ost, og derfor er det animalsk løpe i den. Vi har desverre ikke ost med mikrobiell løpe. Så langt har vi ikke funnet ost som vi mener holder den kvaliteten vi ønsker med nevnte løpe. Vi jobber kontinuerlig med dette men kan ikke garantere når vi eventuelt tar inn en ost til. Jeg beklager å dine vegne og håper du finner andre gode retter hos oss!
Vennlig hilsen

Tor Morten Myrseth
Food & Beverage Dir. Peppes Pizza AS
Hamang Terr. 55. N-1336 Sandvika
Tlf 93 02 70 40

Som betyr? På peppes kan du ikke få deg skikkelig vegetarpizza desverre…

Hei Helene!

Da kan jeg informere deg om at vi bruker en ost som ikke inneholder animalsk løpe, men mikrobiell løpe.
Se vedlagt spesifikasjon.

Denne kan spises av vegetarianere.

Det vil si at du med trygghet kan spise våre vegetarpizzaer.

#2 A Margherita Classic
#2 B Margherita Sexy
#2 C Margherita Vampire
#2 D Margherita Dangerous
#3 Kos

Med vennlig hilsen

Aina Solvang
Vaktleder

Som betyr? Dolly Dimple selger skikkelig vegetarpizza! Trygt å spise for alle vegetarianere!

Konklusjon: Alle vegetarianere bør spise på Dolly Dimples! Ikke bare har de ost med mikrobiell løpe på alle vegetarpizzaene sine, men de har også utrolig bra service! Det svarte på mailen min på bare 7 minutt! Hvis en da sammenligner med peppes som faktisk brukte flere uker, så er jo det ikke mindre enn utrolig!

Sånn ellers så går det faktisk fint ann å spise pizza uten ost. Det er faktisk veldig godt har jeg hørt!