Helene Fosse

Etter forrige innlegg havnet jeg i en diskusjon med to venner av meg. De mente, ihvertfall han ene for å være fair, at alt sammen bare var bullshit. Greit nok, hvis han bare skal lese studier som støtter hans syn på verden så er det selvsagt greit for meg. Men når han nektet for at vegetarianere var sunnere enn kjøttetere, da må jeg innrømme at jeg syns det ble litt for dumt.

At vegetarianisme er bra for deg så jeg egentlig på som en allment kjent sannhet som i tillegg er støttet opp av fult i studier. Dette innlegget skriver jeg bare for å vise akkurat hvor sant dette er.

Joda, jeg vet, som fan av vitenskap burde jeg ikke snakke om at «dette er sant» og «Slik er det, punktum», så jeg beklager det.

Om du lever som vegetarianer er det 40% mindre sjangs for at du får kreft, ifølge the Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM). Animalske produkter inneholder mye mettet fett, kolesterol, dioxiner, hormoner, og antibiotika, og dette er vident kjent som ikke bra for helsen. PCRM sier også at vegetarianisme forhindrer hjertesykdommer,gir lavt blodtrykk, forhindrer og reverserer diabetes, forhindrer gallestein, nyrestein og osteoporose (benskjørhet).Dessuten befinner planter seg nederst på næringslisten og er derfor det disse som har minst miljøgifter. Dette er p.g.a. av noe som heter biomagnifikasjon og du kan lese mer om det her.

Alt som er skrevet av PCRM er basert på mange forskjellige studier. Se nederst på denne siden for en oversikt over hvilke studier det er basert på.

Når jeg har skrevet vegetarianer har så har jeg ment lakto-ovo-vegetarianere, rett og slett fordi dette er vanligeste formen for vegetarianere.