Helene Fosse

Nå skal du få læredeg en teknikk for å lage en slags supernatural-lignende demon. Denne tutorialen er laget mest for at du skal lære noen kule småeffekter som du kan bruke på bildene dine, så resultatet blir ikke nødvendigvis kjempekult ;)

Jeg begynner med dette bildet av meg som sitter på sengen min, tatt med selvutløser. Hvis du har lyst så kan du få bruke bildet til akkurat denne tutorialen du også. Stor versjon av bildet her.

Vi begynner med selve supernatural-demon-greiene. Da finner du frem burn tool (o, eventuelt shift + o til du har burn-tool). Gå opp i rullegardinen «Range» og velg «Higlights» til å begynne med. Det vil si at det nå er de lysere tonene som blir brent når du pensler oveer dem med burn-tool. Etterhvert som øyeeplet blir mørkere, kan du gå over til «Midtones» og så «Shadows».

For å være sikker på at det blir en liten «glans» igjen, kan det være smart å bruke «Dodge-tool» litt også (trykk o, eventuelt shift + o til du er slikkepinne-ikonet istedet for burn-tool-ikonet) på et lite område.

Nå har vi demon-øynene, men det er jo bare kjedelig. Hva om vi også legger til litt rødt på leppene, som blod?

Lag et nytt lag, kall det noe smart, og sett det til «Multiply». Finn frem brush’en  (b) og finn en passende farge. Jeg brukte #851313. Tegn litt innerst på leppene og finn frem smudge tool (ikonet med pekefingeren). Dra fargen litt utover, og prøv å ha i bakhodet at lepper ikke er helt flate. Bruk eraser-tool (e) for å viske bort rød-fargen fra tennene.

Så legger vi til noen røde striper i håret. Alle demoner med respekt for seg selv har tross alt noen røde striper i håret. Bare bruk brush’en, tegn en stripe i håret (jeg brukte samme farge som på leppene, men du kan bruke hvilken du vil. Kanskje blå, eller grønn?), og bruk så en veldig myk eraser til å viske langs kanten av stripen. Så lenge ingenting kommer utenfor håret så er det veldig enkelt å få det til å se naturlig ut.

Men nå når jeg holder på med håret… Så syns jeg egentlig det er litt for lyst til å være en demon. Derfor finner jeg frem burn-tool (o), satte på Midtones, og så begynner jeg å gjøre håret mørkt. For å få det så bra som mulig på selve håret, er jeg litt småslurvete, som du kan se på f.eks. haken og veggen. Da finner jeg frem History Brush Tool (y) og markerer hendelsen før jeg begynte med burn tool (hvis du ikke har oppe history-vinduet, gå til Window > History, så får du den opp), og begynn å brushe der hvor du vil det skal bli mørkt igjen.

Næmmen se så fin jeg ble!

Da sier vi oss ferdige for denne gang. Hvis du syns det var noe som ble litt komplisert, eller noe du vil jeg skal forklare skikkelig og litt bedre, si gjerne ifra i en kommentar. Du må gjerne også laste opp bildet du endte opp med på tinypic.com, og så legge det også ut i en kommentar.

Håper dette hjalp deg.