Helene Fosse

Te er inn folkens! Lenge nå har kaffe ledet i kampen om beste serveringsdrink, men nå ser det endelig ut til at teen er på vei til å ta over styringen igjen.

Dere har sikkert fått det med dere. Hele bloggosfæren buzzer over av innlegg om te på te på te. Det ser ut til at folk endelig har åpnet øynene for denne fantastiske drikken på ny. Jeg bryr meg vanligvis ikke mye om hva som er inn og ikke, annet enn når jeg kan utnytte det til å la folk bli mer bevisste, og kanskje også sunnere.

For ja, te er utrolig sunt, og kan uten tvil sette en stopper for «Sunt er ikke godt»-myten en gang for alle. Forskning over hele verden har vist at te kan gjøre alt fra å senke risiko for kreft med 46%, gi sterkere immunforsvar, være godt for hjertet, hjelpe mot tannråte, styrke benbyggingen og, vel, det kan faktisk være bedre for deg enn vann!

Legg merke til at det kommer litt ann på type te og på hva du har i. Sukker er fremdeles ikke bra for deg!

«Strange how a teapot can represent at the same time the comforts of solitude and the pleasures of company»

– Unknown, hentet herfra

Til ære for denne vidunderlige drikken, skal jeg denne uken bare skrive om te, for jeg har virkelig utforsket teens verden denne første delen av høstferien, og klart å finne en hel del interessant om teens historie, og om hvor en kan få kjøpt ordentlig te til en billig penge.

En av de største fordelene med at te nå er inn, forresten, er at butikkene blir fulle av nydelige japanskinspirerte og stilfult designede tekanner. Jeg skal garantert ha en av disse nydelige tekannene her, og den skal jammen bli flittig brukt!

Hva syns dere om te?
Hvilken er din favoritt?
Hva vil du vite om te?