Helene Fosse

Helt siden jeg var liten har jeg vært interessert i illusjon og magi. Jeg husker at jeg og en venninne spleiset på en «magikoffert». Jeg tror egentlig aldri jeg lærte meg noen av triksene helt skikkelig, men senere igjen så har jeg blant annet blitt veldig glad i Jay Sankeys helt sinnsykt bra triks og jeg tror jeg har brukt over tusen kroner på å prøve å lære meg triksene hans. Dessuten er jo mitt store idol Derren Brown. Etter å ha lært meg flere triks og rukt dem på folk har jeg skjønt hvor enkelt det faktisk er å lure menneskehjernen. Dette har igjen ført til at jeg stoler mindre og mindre på min egen hukommelse.

Dette syns jeg er bra!

Ikke alltid selvfølgelig, men jeg syns det er bra at jeg selv har insett at bare fordi jeg har sett noe eller bare fordi jeg husker noe, så betyr ikke det at det er sant. Jeg syns dette er noe andre folk burde innse også. Visste du at de fleste av minnene du har fra når du var liten… egentlig ikke er ekte? Jeg kan foreksempel huske at jeg danset til Shalala med to av vennene mine, men jeg er fullt klar over at det er bare fordi jeg har sett video av når vi gjorde det.

For ikke så lenge siden leste jeg om en studie hvor en psykolog hadde fortalt folk at de hadde snakket med tanten/annen slekning om en eller annen hendelse for en stund siden. I begynnelsen kan ikke den som blir studert huske noe fra det, men etterhvert som psykologen forteler mer og mer, jo mer begynner det og demre for personen. Til slutt husker han/hun faktisk at det skjedde, selv om psykologen faktisk bare fant på alt sammen.

Du kan lese om en lignende studie her.

Stoler du på deg selv og din egen hukommelse?