Helene Fosse

Se hva jeg fant i helgen! Jeg ble så utrolig glad. Jeg har lett og lett etter denne filmen i evigheter, men da jeg kom inn på platekompaniet i Haugesund i går, så plutselig bare sto den der, som om det var den mest naturlige tingen i verden.

Se trailer nederst i innlegget!

Jeg rakk å vidt å registrere hvilken film det var før armen min hadde tatt den ut av hyllen, og bena mine hadde ført meg bort til mamma. «Mamma, vær så snill?» Jeg er nemlig blakk, så heldigvis kjøpte mamma den, så får jeg heller betale henne tilbake en eller annen gang…

Spirited Away handler om 10 år gamle Chihiro som ikke vil flytte. På vei til det nye huset bestemmer far seg for å ta en liten stopp å utforske noe som ligner en gammel fornøyelsespark. Når foreldrene blir forvandlet til griser etter å ha fråtset i noe mat de fant, finner Chihiro at hun når har havnet i en verden full av guder og ånder. Hun treffer en ung gutt med navn Haku som hjelper henne å skaffe seg jobb på vertshuset. Nå er Chihiro den eneste som kan redde foreldrene hennes fra å bli slaktet som griser og komme seg tilbake til den virkelige verden. Gjennom hele filmen kan en se den unge, lettskremte jenten bli forvandlet til en modig og tapper pike med et hjerte av gull.

Jeg anbefaler virkelig alle å se denne filmen. Den er helt utrolig nydelig, og har blant annet vunnet Oscar for beste animasjonsfilm. Og ikke bare har den en fantastisk og orginal historie, men den gjør rett og slett godt å se på. Det er som en godtepose for synscellene, med bare det beste snopet, og uten den påfølgende deppeperioden. Dette er uten tvil en av mine absolutte yndlingsfilmer!

Jeg lover deg, hvis du liker Disney-filmer, så kommer du til å elske denne!

Orginaltittel: Sen to Chihiro no kamikakushi (norsk: Chihiro og heksene)
Filmselskap/studio: Studio Ghibli, Walt Disney Pictures (USA)
Sjanger: Animasjon
Regissør og manus: Hayao Miyazaki
Lengde: ca 2 t, 5 min
Pris: 199 kr (Platekompaniet, tekst på engelsk, japansk/engelsk tale)
Produksjonsår: 2001

Litt bilder fra filmen (trailer nederst):