Helene Fosse

Sarah Palin. Hun er meg en rosenknopp hun. Hun finner opp ord, hun svarer feil når en 3. klassing spør henne hva jobben til en visepresident er, og nå anklager hun godeste Obama for å være rasist.

Jeg går på en kristen internatskole, og for en stund siden fikk jeg en artikkel i hendene som handlet om abort. Her ble Sarah Palin dratt frem som et fantastisk eksempel på en rollemodell. Hun var nemlig mot abort selv når hun fant ut hun hadde en attpåklatt i magen med Downs-syndrom og når datteren på 17 år var gravid i 5 måned.

Heldigvis har me jo Sarah Palin, kvinna dei politisk korrekte elskar å hata og gjera narr av.

Heidi Hjorteland Wigestrand, Aftenposten

Ja, det er sant. Disse «Politisk korrekt» folkene elsker å gjøre narr av henne. På sider som denne kan en finne tonnevis med vitser fra komikere som David Letterman, Jay Leno og Bill Maher. Hva? Bare fordi hun finner på ord midt i taler, ikke vet hva stillingen hun vil ha faktisk går ut på, trakk seg midt i perioden som guvenør i Alaska (når dette er eneste skikkelige tingen hun har på CV-en sin) og ellers, egentlig ikke har peiling på politikk? Nei, vet’u hva. Hvilken vill verden er det egentlig vi lever i?!

Amerikas neste president?

De fleste som kan noe som helst om politikk er lei av Sarah Palin. Joda, hun var jo morsom og jeg kan vedde på at Barack Obama kan takke henne for at noen av velgerne valgte ham fremfor McCain. Likevel, la oss være litt seriøse her, ok? Joda, det var skjønt, det var morsomt. Det var som å høre på et lite vekselvoksent barn som prøvde å gjøre de «vokstnes» jobb. Desverre, jorden kaller, og til neste presidentvalg i 2012 håper jeg den mentale aldersgrensen blir satt til 18 år.

Grunnen til at jeg kommer med alt dette om Sarah Palin nå er at hun har gitt ut ny bok. Den blir kalt hennes «politiske kampskrift», for det virker nemlig som om Palin mener hun burde bli Amerikas nye president i 2012. Flott, den første kvinnelige presidenten, og hun er en typisk, gennomsnittlig amerikansk bondeknøll.

I boken hennes kritiserer hun Obama for alt det er verdt. Hun drar frem hvordan han har vært tilknyttet et «anti-hvitt» kirkemiljø og hvor «upatriotisk» han er. Hun syns det er dumt at Amerika har endt opp med en president som drar rundt i verden og unnskylder landet sitt. Hun syns Amerika burde ha en president som er stolt av å være amerikaner. Hvis Sarah Palin hadde fulgt litt med på hvordan resten av verden ser på Amerika, hadde hun kanskje skjønt hvorfor det er utrolig bra det Barack Obama gjør. Vi ikke-amerikanere har fått nok av denne ekstreme patriotismen deres. Vi er lei av å høre hvor ufattelig fantastisk bra dere er, hvor utrolig glade dere er for å være amerikanere og hvor dårlig resten av verden er. For meg har Barack Obama gjort at jeg faktisk har fått litt mer respekt for Amerika. «Wow, det finnes faktisk noen med vettet i behold». Hvis Sarah Palin hadde endt opp med å bli president hadde jeg endt opp med å boikotte hele Amerika (og det er litt kjipt, sånn siden House er amerikansk).

Så, joda, Sarah Palin, kjempeflott at du har en unge med Downs og alt det der (nå skal det sies at det er faktisk ganske mange her i verden som har det), men dette gjør desverre ikke at du er god nok til å bli en av verdens mektige personer. Lær deg politikk, kjøp deg en ordbok og spis litt gulrøtter, så kanskje du har en sjangs når du er, tja, 87 år kanskje?

«Sarah Palin was asked a question by a third grader and she got it wrong. She apparently still does not know what the vice president does … She says he or she runs the Senate. No, not in this country. You know I would never accuse George Bush of being a bright man, but when he was elected, at least he knew which building to show up to.» –Bill Maher, about.com

Sånn ellers syns jeg heller Derren Brown kunne blitt president i Amerika. Desverre er han britisk. Og, ja, jeg kom netopp på noe, angående det at Sarah Palin vil bli president i 2012; Kanskje Mayaene faktisk var inne på noe…?

Kilde: Dagbladet, Aftenposten, About.com