Helene Fosse

Internett er fullt av vakre og meningsfylte bilder, og av og til må en bare vise dem frem på bloggen, kanskje sammen med noen andre en har funnet. Inspirasjonsinnlegg har blitt ganske vanlig hos en del bloggere. Det er forsåvidt greit, så lenge en linker.

Jeg regner meg selv som en… slags kunstner. Jeg legger ihvertfall ut bildene mine på galleriet mitt, og jeg har flere ganger opplevd at noen har brukt verkene mine uten lov, og uten å linke tilbake til galleriet mitt.

Det er forsåvidt greit at folk legger ut andres bilder på blogger, syns jeg, så lenge en respekterer kunstneren nok til å linke tilbake. 

Hva om en av leserene dine syns at dette var et veldig bra bilde og vil se mer? Hva om kunstneren, fordi du hadde linket til han eller henne, endte opp med å bli kontaktet av noen som ville kjøpe bildet, og at det var starten på en ny karriere? Hva om personen som har tatt bildet bare rett og slett trenger litt motivasjon, i form av folk som faktisk vil se på bildene deres?

Hvis du liker bildet deres så godt at du har lyst til å bruke, er det minste du kan gjøre å linke bildet. 

Det kan kanskje virke dumt å linke folk bort fra bloggen din, men jeg lover deg, hvis du bare linker bildene til siden du fant dem, kommer du til å fremstå som en mye mer generøs og proffesjonell blogger. Jeg vet at det ikke bare gjelder i mine øyne.

 

Mange ender opp med å lage watermarks
på bildene for at du ikke skal stjele dem. (Se hele bildet her)

Hvis du noengang ser en blogger som ikke linker til bilder til bilder de ikke har tatt, husk å kommenter det på en høflig måte. Ikke alle har tenkt over at det er respektløst å ikke linke tilbake til opphavsmennesket til bildene de bruker, og om du er frekk kommer de ikke til å bry seg om hva du sier uansett.

Du kan finne hele åndsverksloven her.