Helene Fosse

Jeg husker da jeg var liten og for første gang så et stjerneskudd. Jeg lurte lenge på hva det var jeg skulle ønske meg, og til slutt fant jeg ut at jeg skulle ønske meg at alle barn i hele verden fikk nok mat og at det skulle bli fred i verden. Nå, som 17-åring, har jeg funnet en mye mer effektiv måte å la sultende barn i Afrika få mat på; Jeg har fjernet kjøtt fra menyen min.

Hvert år spiser en gjennomsnitlig person hele 70kg (!) kjøtt. Dyrene som skal til for at du skal få i deg alt dette kjøttet må jo faktisk selv ha fôr og ikke minst vann. For at en gris skal få 1kg grisekjøtt må det til hele 8,4kg mat og 1kg biff må ha 18 000 vann (jeg kan ha regnet feil her. Det sto a pound of beef needs around 9,000 litres). Tenk om all maten som blir prossesert av dyrene for å lage kjøtt, istedet gikk rett til oss? Da hadde vi antagelig endt opp med mer enn dobbelt så mye mat, og denne nye maten kunne heller gått til å mate underernærte mennesker i fattige deler av verden.

Kjøttspising kan også være årsaken til så mye som 50% (!) av all forurensingen som blir sluppet ut på grunn av mennesker. Det vil si at det også er veldig miljøvennlig å spise mindre kjøtt.

Heldigvis er det i verden i dag kanskje hele 5-6 % som ikke spiser noe kjøtt i det hele tatt, og flere millioner som bevisst kutter ut mer og mer kjøtt fra maten sin.

Spiser du mye kjøtt?
Kommer du til å slutte å spise like mye kjøtt etter å ha fått visst alt dette?

Kilde: The Guardian
Bilde: Neatorama