Helene Fosse

Sist uke kunne Fremtiden i våre hender melde at Rema 1000 skal kutte prisene på økologisk mat med 10-30 prosent. Dette kunne jo ikke de andre butikkjedene bare sitte og se på, så nå følger Kiwi og Ica etter. Coop er også litt med på leken, og kutter prisene på økologisk barnemat og mat for allergikere. Sistnevnte betyr selvsagt også soyaprodukter, som er mye mer miljøvennlig (det er vel snakk om 10 ganger mindre bruk av ressurser), og en trenger verken være laktoseintolerant eller veganer for å erstatte kumelken med soyamelk nå og da.

Jeg vet ikke hvor lang tid det tar før disse endringene setter inn de fullt. Rema 1000 kommer nemlig først til å sette ned prisene på økologiske produkter i en prøveperiode kun i Oslo. I resten av Norge vil de sette ned prisene på økologisk barnemat, mat for allergikere og soyaprodukter som er merket ‘melkefritt’.

Uansett er dette utrolig gode nyheter! Nå kan vi faktisk nyte god, økologisk mat uten at det går utover lommeboken! Ingen trenger lenger bruke unnskyldningen ‘Men økologisk mat er så dyyyyrt’. For meg er dette et stort skritt nærmere ett mye grønnere Norge, og det viser virkelig at bare vi sier ifra, kan det faktisk gjøre en forskjell.