Helene Fosse

Jeg kjenner jeg blir litt irritert når folk holder på i det lange og det brede om dette med penger. «Penger kan ikke bringe deg lykke» og «Du blir ikke noe mer glad av å ha penger». Det er vel lett for deg å si det, er det ikke?

Du bor i verdens rikeste land. Du har mat på bordet, du har klær på kroppen og det er ikke penger som hindrer deg i å gjøre ting.

Men å si at penger ikke er viktig? Seriøst? Joda, det er ikke nok å bare ha penger. Men om en alenemor med tre barn, som må jobbe dobbeltskift for å få betalt husregningene, vinner en million, jo, da betyr faktisk lykke.

Og hva med meg? Jeg er forsåvidt blakk, men jeg trenger sånn egentlig ikke penger. Jeg får alt jeg trenger for tiden. Men hadde jeg fått en million hadde jeg faktisk blitt lykkeligere. Da hadde jeg nemlig reist på ferie til Japan, helst sammen med kjæresten.

Se på tarden meg da, som skriver alt i hiragana og katakana…
Åsså skrev jeg sikkert feil ogs da! Taaarden meg!

Japan har lenge fascinert meg. Jeg er stor fan av kulturen deres, og syns det er interessant å se hvordan et samfunn som er så likt oss, likevel kan være så ulikt.

Jeg hadde blitt lykkelig av å få dra til Japan, men for å dra til Japan trenger jeg penger.

Selvsagt, en eviglang streben etter penger er ikke noe som gjør deg lykkelig. Og det er så absolutt ikke det eneste som kan føre til lykke. Kjærlighet, vennskap og naturopplevelser er andre ting som kan gjøre en veldig glad de også. Tingen er at for å ha tid til å nyte livet, må en faktisk ha penger. Det er lett for mange av oss her i norden å si at «Penger gjør meg ikke gladere», men jeg er ganske sikker på at de som sier det, ikke sliter med å få endene til å møtes…

What material success does is provide you with the ability to concentrate on other things that really matter.

Oprah Winfrey

Forresten, jeg har flere ganger hørt om hvordan de i disse typiske Afrika-filmene, ser ut til å smile mer. Altså, de har ikke penger, og det gjør at de er lykkeligere. Hmm… Skal vi spør dem, eller? «Har du lyst til å få penger til mat, slik at du slipper å gå sulten i dag igjen, eller gjør det deg ulykkelig?»

Hvis jeg skal gjette, så er grunnen til at disse afrikanerene smiler så mye, det at de lever i et Helvette. Og når du lever i et Helvette, så blir du ganske enkelt tvunget til å måtte sette pris på det vi andre tar for gitt.

Kilde: Woopidoo