Helene Fosse

Vatikanet har for lengst forbudt bruken av alle former for prevensjon – annet enn avholdenhet da, såklart. Likevel, nå har paven endelig funnet ut at det kan være tilfeller hvor bruk av kondom kan være bra. Selv om paven tidligere har uttalt at utdeling av kondomer «bare forverrer problemene» når det gjelder HIV-smitte i Afrika, ser nå ut til å forstå litt mer om hvordan dette viruset egentlig fungerer.

Så nå, katolikker, vet dere det. Om du bruker kondom for å hindre smitte av kjønnssykdommer, ja, da er det faktisk litt greit.

Jeg personlig vet egentlig ikke helt om jeg skal reagere på dette. Det er jo selvsagt kjempeflott at paven nå ikke fordømmer kondombruk like mye, men jeg syns fremdeles han burde gå hele veien og si at det faktisk er greit å bruke kondom. Jeg mener, jeg kan se den med at barn er viktige, men en får jo ikke flere barn av å være avholds! Vi lever nå i 2010, og vi vet at sex er sunt for både kropp og sjel. Kan ikke den katolske kirken snart også innse dette? Kan de ikke snart begynne å se på sex som noe vakkert mellom to mennesker, fremfor noe skittent og ekkelt noe som egentlig bare er en nødvendihet for at samfunnet skal kunne fortsette?

Hva syns du om den katolske kirken?
Tror du kondom gjør hiv-epidemien verre?