Helene Fosse

Jeg så en video i dag. På bare 10 minutter ble hele mitt syn på krigen i Midtøsten helt endret. Til nå har det virket som om det er en helt håpløs situasjon hvor to sider står og kaster sten på hverandre og mener de er de eneste som har rett. Det er ihvertfall det inntrykket media har gitt meg.

Jeg har lurt på hvor alle Ghandiene har vært. Hvorfor er alle palestinerene bare ute etter blod? Etter å ha sett disse filmklippene, skjønner jeg nå at de er det. Palestinas Ghandier prøver ikke å gjemme seg, og de prøver om og om igjen å bruke fredelige metoder for å skape fred. En sterk stemme, men medias oppmerksomhet er rettet feil vei. De tror vi bare er interessert i skyting og blod. Er det ikke på tide vi viser at de tar feil?

Julia Bacha mener at om vi bare følger med på disse fredsforkjemperne, vil det føre til at flere og flere palestinere og israelere vil legge ned våpnene. Når det skjønner at de blir hørt, uten at de må drepe, bombe og skade for at de skal bli lagt merke til.

Filmklippene som begynner fra ca 2:40 fikk meg til å nesten ville begynne å gråte. Det er noe av det vakreste og vondeste jeg har sett!

Jeg bryr meg ikke om hvem som har mest rett av Palestina og Israel, for det er ikke det som er viktig. Det viktigeste er at krigen må stanse, slik at forhandlinger kan bli gjort på en fredelig og fin måte, uten at flere barn ender opp foreldreløse.

Jeg håper du deler denne filmen på facebook, på bloggen din, på twitter eller hvor enn det måtte være.