Helene Fosse

Dette er en fantastisk oppskrift som veldig lett kan lekes med, alt etter hva du har i kjøleskapet. Den er ganske indisk-inspirert, men har i min versjon hentet med seg en del grønt som hører mer hjemme her i det norske kjøkken, deriblant kålrabi.

Dette er en oppskrift basert å restene etter denne retten (blant annet den andre halvdelen av kålrabien), hvor alt jeg har gjort er å legge til ting du alltid, jeg gjentar ALLTID, burde ha i kjøkkenskapet; opphakkede tomater på boks, grønnsaksbuljong, hvitløk, kikerter (disse var strengt tatt fra frysen i mitt tilfelle), og fra krydderhyllen, cumin, karri, salt og pepper.

Det jeg anbefaler deg å gjøre, er å f.eks. på mandagen lage ovnsstekte grønnsaker, og kutte opp akkurat dobbelt så mye av alt det du trenger, ha det du ikke bruker i en boks i kjøleskapet, så er det bare til å helle alt i en stekepanne dagen etter.

Dette trenger du:
1 middels stor potet
2 gulrøtter
1/2 liten kålrabi
1 rødløker
1/2 søtpotet
4 frosne brokkoli-blomster (dette hadde ikke jeg med, men det angret jeg på)
1 boks opphakkede tomater
Hvitløk
1 ts/halv pakke grønnsaksbuljongpulver
ca 3 dl kikerter (eventuelt en go green ready to serve-pakke)
Rapsolje til steking
Cumin, karri, salt og pepper

  1. Kutt poteten, gulrøttene, kålrabien og søtpoteten opp i små terninger (se bildet), utenom løken som du bare kutter i strimler, og brokkolien som du enten bare kan la være, eller kutte i to på langs.
  2. Hell en god slump rapsolje i stekepannen og tilsett de oppkuttede grønnsakene.
  3. Ha i tomatene, hvitløken (godt hadde, eventuelt bruk hvitløkspresse), grønsaksbuljongen, kikertene og krydderet.
  4. Stek på høy varme, bruke gjerne lokk, og vend av og til, til det ser ut slik som på bildet. Grønnsakene skal se godt stekte ut.

Akkurat hvor mye krydder du skal ha, må du velge selv, men både av karri og cumin anbefaler jeg å ha rikelig, ihvertfall 1-2 teskjeer. Når det kommer til salt anbefaler jeg å bruke seltin under selve stekingen, og kanskje drysse på litt havsalt når du har lagt det på tallerken.

Dette holder til en veldig god porsjon, eventuelt to passelige med f.eks.  ris. Hvis du spiser det alene, slik som meg, kan du spare eventuelle rester til kvelds, og varme det opp i mikroen ved siden av en ristet skive med smøt.