Helene Fosse

I dag, når jeg skulle på min fine lille dagstur innom DeviantART var det første øynene mine registrerte «1 note». «WOHO!!!» tenkte jeg. «Noen vet jeg eksisterer og har lyst til å snakke med meg!»

Da jeg åpnet innboksen min fant jeg denne beskjeden:

hey im publishing a book and i was wondering if i could use your photo ( empty) for the cover . ? you can mgs me back on here if you’d like or email me at je**_96-love@hotmail.com to let me know what you think

Og, denne personen høres utrolig useriøs ut. Kan jeg bare gi opp noen av rettighetene mine til dette bildet? Selv om det er gammelt og ikke så veldig bra, så har jeg faktisk fått et ganske spesielt forhold til det. Dessuten er det det mest populære bildet mitt på DeviantART, og det har blitt recommended og brukt på blogger og blitt fav’et og kommentert opptil flere ganger, så folk ser ikke ut til å hate det så altfor mye.

Copyright betyr faktisk en del for meg, og å bare gi opp rettighetene til bildet mitt over DA, uten å egentlig vite sånn skikkelig hva det kommer til å bli brukt til, det skremmer meg litt. Dette virket jo ikke som en alt for seriøs person heller. Vesenet i magen roper og skriker «NEI! IKKE GJØR DET!!! DU BLIR LURT!!!»

Men på den annen side, kanskje jeg har tynt dette bildet for alt jeg kan få for det? Jeg har meldt det på UKM, hvor mange fortalte meg at de likte det (desverre kom jeg ikke videre. Jeg kom videre med et bilde jeg lagde året etter da, som ikke var bra i det hele tatt), noe som gjorde meg utrolig glad, og som virkelig har oppmuntret meg til å fortsette å redigere og fotografere. Kanskje det er på tide å la gå, og ikke lenger tenke på det som et überseriøst bilde som jeg ikke kan la noen andre bruke?

Det er jo tross alt bare noen 0’er og 1’ere.

Jeg sier ja jeg, så får jeg sjekke neste gang jeg er på ark om jeg finner bildet mitt igjen der. Sarkasme. Neida. Ok, jo.

Hva syns du om å si ja til noe slikt som dette over nettet?