Helene Fosse

Ifølge en undersøkelse utført av VG igjennom InFact vil hele 56% av Norges befolkning at statsstøtten til pelsdyrnæringen bør fjernes. 17% vil at den skal opprettholdes, mens de siste 26%, de vet ikke helt hva det er de vil.

Sånn ellers vil 43% at pelsdyrnæringen bør avvikles, mens bare 28% mener den bør få fortsette.

Om vi ikke får avviklet denne næringen, så bør ihvertfall statsstøtten bli avviklet. Det er tydelig at nordmenn over hele landet er sterkt imot denne dyremisshandlingen, og jeg tviler stekrt på at vi kan komme oss lett over dette.

Tingen er, jeg blir litt sjokkert over dobbeltmoralen folk ser ut til å ha. Det er nemlig ikke bare pelsdyrene som lider. Hva med de dyrene som er ment til å spises? Jo, jeg er enig; Det er en forskjell på å avle opp dyr til mat og på å avle dem opp for motens skyld. Likevell, her i Norge har burhøns lov å gå så tett som 14 høner per m².

Høns i bur. Foto: Dyrebeskyttelsen

Dyrene her i landet kan ha det bra. et eneste som trengs er at du – ja du – skal være villig til å betale bare bittelitt ekstra for maten din. Kjøp egg fra frittgående høns. Kjøp økologisk mat. Vi er et av verdens rikeste land! Du sitter her og leser dette, så mest sannsynlig har du en PC. Da har du ihvertfall råd til å betale litt ekstra for eggene dine!

Kilde: Vg.no