Helene Fosse

De fleste har vel fått med at wikipedia har slått av lyset i dag, ihvertfall vi elever. Som en kompis sa «Læreren vår streiker!»

USA har både positive og negative ting med seg. En av de absolutt mest negative er at det ser ut som om demokratiet der borte ikke helt fungerer slik det skal. De største bedriftene, med de fleste pengene, er de som sitter med makten, ihvertfall indirekte. Dette har ført til at disse nå kan gjøre absolutt hva det vil, ja, til og med prøve å sensurere internett.

Her er en liten video som forklarer det hele:

Anbefaler å se hele, siden det kommer noe ganske viktig angående hvordan situasjonen faktisk har forverret seg enda mer.

Selv om dette skjer i Amerika, vil det uten tvil gå utover oss, spesielt siden veldig, veldig mange av serverene hvor «internett er lagret» befinner seg over the pond. Både YouTube, Facebook, Twitter og wikipedia kan ende opp med å forsvinne, rett og slett fordi det er disse som kommer til å bli 100% ansvarlige om noen av oss legger ut noe som var copyrightet. Som han sier i filmen, dette kan være noe så enkelt som at du synger en pop-sang på webkamera.

SOPA og PIPA er omtrent det samme. Ikke helt det samme, men nesten. Såvidt jeg har forstått det, er SOPA en «House of representatives»-bill, mens PIPA er for senatet. Se, jeg sliter allerede uten wikipedia!

Hvis du vil lære mer, og kanskje se om du kan gjøre noe for å få din stemme hørt, her har du noen nettsider det kan være smart å ta en tur innom:
Americancensorship.org
Sopablackout.org
Fightforthefuture.org

Det er meningen at det skal være en «test-vote» 26. januar i senatet, så vi har frem til da å prøveå gjøre noe med dette.