Helene Fosse

Jeg har hørt om jentelus og guttelus, men i dag virker det som om folk også er redde for å ha nerdelus. Hva er det som er så galt med å bli beskyldt for å være intelligent?

Oppi hodet mitt danser hjernecellene mine hattifnatt når jeg tenker på alle gangene jeg har hørt «Nerd» bli brukt som noe negativt. Den skolen jeg går på blir beskyldt av den andre skolen over fjorden for å være «Nerdeskole». Ooh, buuuurn. Eller?

Nå har det seg jo faktisk slik at når du bor på en internatskole som denne, hvor du kan være med venner nærmest 24/7, så er det ganske naturlig at det kan gå litt utover tiden som egentlig skal brukes på pugging og lekser… Men, hei, hvis dere tror at hele gjengen bruker all fritiden vår på en stor puggeorgie, at vi gjør alt vi kan for å sikre oss gode karrakterer slik at vi får en god utdanning, så skal ikke jeg klage.

For ærlig talt, hvem tror du kommer til å utrette noe i livet? Hvem tror du kommer til å endre flest liv? De som gifter bort hjernen til øl og sprit hver helg fra de er fjorten, og dør på seg av fyllesyke fra mandag-fredag, eller de som er fornuftige, leser det de skal lese, sover, spiser skikkelig og venter til hjernen takler giften før de heller den i seg?

Selv om jeg egentlig ikke føler jeg fortjener tittelen, så skal du gjerne få lov til å kalle meg nerd. Det gjør absolutt ingenting for meg om du tror jeg er supersmart og at jeg virkelig klarer å arbeide med lekser og får toppkarrakter i alt. Jeg er stolt av å være litt geek jeg, men skulle så absolutt ønske jeg hadde litt mer nørdiness i meg.

Hva syns du det at folk spiller dummere enn de er?
Er du nerd?