Helene Fosse

Jeg elsker musikk. Hodet mitt er en eneste stor platespiller som aldri trenger å sveives opp! Jeg vet, jeg vet, det er så utrolig klisje…

Alle går rundt og forteller hvor utrolig mye musikk betyr for dem, og at de hadde dødd på seg om de hadde blitt tvunget til å gå musikkfri for resten av deres liv. Jeg begynner ærlig talt å bli bittelitt lei.

Haha! Ingen kan se det er Heidi nå når jeg har
pixelert bort munnen! Ånei…

Det mest irriterende er egentlig det at mange ikke forstår at musikk faktisk betyr utrolig mye for de aller fleste. Det er nesten ingenting som kan stryke oss forsiktig over hjerteroten og få sommerfuglene i magen til å ta ecstasy. Noen tror de er så unike og spesielle at det bare er de som virkelig kan kjenne innvollene gløde gull og bena sveve 1 meter opp i luften når de hører en helt fantastisk nydelig sang.

Jeg beklager å måtte skuffe deg, men du er faktisk ikke unik. Du skjønner, det er faktisk lettere å telle de som ikke har hatt en helt utrolig musikkoppleve, fremfor de som har hatt. Bare fordi folk ikke driver å gnåler om det betyr ikke det at de hørernoe mindre på musikk, eller at musikk betyr noe mindre for dem.

Bare se på meg. Jeg kan sitte i klasserommet og plutselig merke til at jeg hamrer løs på pulten i takt med musikken. Jeg kunne sittet i evigheter og bare stirret ut i luften mens tårene trillet og musikken spilte for fult. Når jeg er alene hjemme i Etne, elsker jeg å sitte å spille på pianoet, enten sanger jeg kan, eller bare lage noe selv. Å kjenne de nydelige tonene komme ut fra pianoet, gripe tak i meg og ta meg med avgårde til drømmeland hvor alt er akkurta slik det skal være er utrolig befriende.


Lucy også likte pianoet vi har hjemme

Men tingen er at jeg føler ikke akkurat dette er noe å skryte av.Det er utrolig mange andre som er lik meg når det kommer til disse tingene, og det er ikke noe som gjør meg noe mer spesiell.

Det at jeg har en veldig definert musikksmak gjør heller ikke at jeg føler jeg trenger å rakke ned på andres yndlingsband. Selv om jeg ikke er veldig fan av Eminem og ikke takler å høre ham på mer enn en sang av ham om gangen uten å rive meg selv i håret, skjønner jeg at andre kan bli veldig rørt av akkurat de samme tonene. Det samme burde gjelde andre vei: Fans av Eminem, Miley Cyrus og Rihanna burde slutte å rakke ned på det de kaller for «bråkemusikk».

Så hva tenker du angående musikk?
Mener du at du er spesiell når det kommer til å like musikk?
Liker du å gi sommerfulger ecstasy?