Helene Fosse

Gjett hva folkens?!? Jeg har sendt mail igjen! Og nå legger jeg den ut, slik at alle kan se den! Igjen! Denne gangen handler det om Grønn Generasjon. Anne (virkelig verdt å sjekke ut), fra Naturlig livsstil, tipset meg om at påmelding til å booke foredrag for våren 2012. Hun er en av 6 miljøambassadører har blitt rekruttert av miljødepartementet gjennom klimaløfte, og foredragene er helt gratis.

Grunnen til at jeg legger det ut denne gangen, er rett og slett fordi jeg håper flere elever ved skolen min kanskje også ville vise litt engasjement, og kanskje til og med nevne for lærere eller til rektor selv, enten verbalt eller via mail. Andre elever fra andre skoler kan selvsagt også føle på kallet om å sende mailer til sine rektore om dette fantastiske opplegget. Dere skal til og med få kopiere mailen min og bruke den som utgangspunkt, uten at jeg hunter dere den med saksmål for plagiat.

Hei igjen Gustav

For en stund siden snakket jeg med en av miljøambassadørene for miljøverndepartementets «Generasjon grønn» om at opplegget hun og de andre ambassadørene reiser Norge rundt med, kanskje hadde passet for skolen vår. I dag gav hun meg beskjed om at påmeldingen for våren 2012 har åpnet, og at det, selvsagt, er helt gratis. Du kan lese mer her.

Generasjon Grønn reiser landet rundt og holder foredrag som skal inspirere og informere oss ungdom om hvordan vi kan leve grønnere, og være med på å gjøre verden til et bedre sted gjennom å forhindre global oppvarming.

Jeg tenkte at siden du synes å vise en liten interesse i responsen på forrige mail for dette temaet, ville denne muligheten kanskje glede deg litt. Jeg vet flere elever har blitt mer og mer engasjerte for miljøet, og jeg fikk ganske mye positiv respons da jeg lot flere av vennene mine lese både mailen jeg sendte til deg og svaret jeg fikk.

Jeg forstår selvsagt om det kanskje være vanskelig å få til dette, men jeg merker at det er ganske mange misinformasjon som er ute og går, og skepsis til noe nesten alle forskere er enige om (det ligger i forskeres natur å være skeptiske og uenige, så total enighet kan vi heldigvis veldig sjeldent få). Om dette er på grunn av manglende interesse fra media (til tross for mer og mer data, samt mer og mer ekstremvær som gjør at vi selv kan kjenne global oppvarming på kroppen) kan være en av grunnene, men en annen grunn tror jeg kan være manglende undervisning på skolen. Etter samtale med naturfagslæreren min har jeg forstått at han også syns det er dumt at han ikke har mulighet til å kunne dedikere tid til dette viktige emnet i hans timer.

En annen ting jeg kanskje kan nevne er at global oppvarming, bærekraftig utvikling og grønn teknologi kommer til (og er allerede begynt å bli) mer og mer viktig. Grunnleggende kunnskap om miljøet kan gjøre at flere av oss kanskje får mulighet til å engasjere oss og interessere oss for noe som i fremtiden vil kunne gi oss gode jobber. For de av oss som kommer til å gå en mer «evangeliserende» vei, tror jeg også at det å henge med i tiden kommer til å bli kjempeviktig. Selv om det ikke står noe om klimaendringer og CO2-utslipp i bibelen, tror jeg Jesus hadde blitt ganske skuffet hadde han sett hvordan vesten behandler hans fars skaperverk, hadde han blitt utrolig skuffet, spesielt når en ser hvor mange fattige dette går utover.

Som sagt, hvis du er interessert, er det bare å klikke seg inn her.

Hilsen Helene Fosse

Jeg vet jeg høres jysla pseudointellektuel ut, og det beklager jeg virkelig at jeg utsetter dere for.

Her er den forrige mailen jeg sendte til rektor, angående vegetarmat, og her er deler av svaret jeg fikk på den.