Helene Fosse

Det er ihvertfall det det står på flasken min (med typeleifen og greier), og jeg er vel egentlig enig med den.

Det er derfor jeg syns skoler burde begynne å tilby skikkelig lunsj. I Finske skoler (som jeg alltid fikk høre når jeg var yngre at er mye bedre enn norske. En sammenheng?) får elevene gratis mat. Varm lunsj, salat og brød, hver eneste dag. Tenk om vi hadde dette? Når jeg gikk i 2. klasse på småskolen var jeg så lei av skive at jeg sluttet å spise lunsjen min. Jeg begynte ikke igjen før 6. klasse når det begynte å gå rykter om at jeg hadde anoreksi.

Jeg syns virkelig at dette med skolemat er noe skolen selv burde ta tak i. Noe alle barn bør lære, men som de kanskje ikke får med seg hjemme, er å spise riktig, samt økologisk. Finnes det noen bedre måte å lære dem det på enn å tilby dem den maten som er bra for dem slik at de kan få merke forskjellen selv?

Hva mener du?

Kilde: Forskning.no

Uansett, alt dette kom p.g.a. dette; Jeg og Anette bestemte oss, uavhengig av hverandre for å ha lunsj på kjøkkenet vårt istedet for i matsalen med resten av skolen. Jeg var ikke helt sikker på hva jeg skulle ha, men så fant jeg jo en frokostblanding i snopehyllen min og en yoghurt i kjøleskapet… Så da tenkte man hvorfor ikke?

Gif er kult!

Vi hadde det kjempekoselig. Hvis du lurer, så ja, jeg er trøtt, og ja, JEG FRYSER!!!

Del