Helene Fosse

I dag har jeg egentlig vært ganske trøtt, så rundt halv seks-tiden bestemte jeg meg for å kose meg litt ekstra. Så hva gjorde jeg? Jeg fant frem en kopp med kakao og stjal litt honning fra matsalen.

Du skjønner, kakao har visst seg å inneholde veldig mye antioksidanter, ja, faktisk mer enn både det vin og te inneholder. Nå er det fremdeles uenighet om antioksidanter en får igjennom mat o.l. egentlig hjelper så veldig mye på kroppen, men mest sannsynlig gjør det det. Det alle beste ville egentlig å kjøpe rå kakao, for den inneholder nemlig et stoff som heter flavanoidet epicatechin. Ifølge denne studien er dette enormt bra for hele kroppen din!

Når det gjelder honningen så inneholder honning altså veldig mye forskjellig av vitaminer o.l. og kan derfor klassifiseres som sunt (så lenge en tar holder seg til litt om gangen).

Derfor, om du vil kose deg litt ekstra, men vil beholde den gode samvittigheten, sett deg ned med en kopp kakao med honning i. Om du gjør dette en sjelden gang (vi snakker en-to ganger i uken, ikke mer) så er dette faktisk bra for deg!

PS: Jeg er ganske glad i søte ting, men om du ikke er lik meg der kan du jo bare kjøpe en litt mørkere kakao.

Kakao fra den nye global oppvarming-koppen jeg
kjøpte på teknikkmagasinet i går. Nammenam!