Helene Fosse

Som jeg skrev i dette innlegget begynte jeg, etter å bli veggis, å eksprimentere litt enkelt med mat. Jeg har blant annet prøvd å finne litt ut om hvilke frø, nøtter og krydder som er smart å ha i maten, og det var slik jeg stumlet borti linfrø.

Siden jeg ikke spiser fisk er jeg litt ekstra obs på å få i meg nok Omega 3-fettsyrer gjennom annen mat. Her kommer linfrø inn. Linfrø har både høyt innhold av kostfiber og, enda viktigere, Omega 3. De er også veldig små og de smaker ikke noe særlig, så du trenger ikke være redd for at du kanskje ikke liker dem.

Til nå har jeg både hatt dem i pannekakerøren min og i risen, og begge deler er å anbefale. Det går nok ann å ha i masse annet også.

Eneste du må tenke på er at det også er å ikke spise for mye. Linfrø inneholder nemlig cyanid glykosider, så mattilsynet anbefaler folk å ikke spise mer enn 1-2 spiseskjeer.

Noen mener at en skal knuse frøene. Ikke gjør det. Seriøst. Det slipper løs mer HCN

Hvis du vil være på den sikre siden, anbefaler Matportalen deg å varmebehandle dem, knuste, i ovnen. Skru ovnen på 80-100 og la linfrøene ligge i ca 20 min.

Stekt jasminris med egg, 1 1/5 spiseskjeer linfrø, masse olivenolje, rosmarin, timian og
litt oregano.
Etterpå helte jeg på med masse soyasaus. Anbefales på det sterkeste!

Kilder: Wikipedia.no, matportalen.no

Divvy spoils t’ all ye mateys