Helene Fosse

I forrige innlegg skrev jeg om hvor utrolig bra te er for deg, og hvordan det faktisk slår vann som sunneste drikk, i tillegg til at det smaker utrolig godt! Men det er jo selvsagt bare om du liker det… Så her skal jeg skrive litt om hvordan du kan vende deg til å nyte denne fantastiske drikken!

For litt over et år siden likte jeg ingenting. Det eneste jeg spiste, var vel egentlig kjøtt og fisk. En kan vel si at det ble et ganske stort vendepunkt for meg, men selv om det var litt tøft i begynnelsen å måtte tvinge i meg masse jeg egentlig ikke likte, er jeg nå utrolig takknemlig for at jeg gjorde det. Selv om det eksisterer mange gode og sunne soyaprodukter som smaker helt likt kjøtt, foretrekker jeg en skikkelig veggiswrap fremfor alt annet!

Slik kan det være med te for deg. Du liker det kanskje ikke nå, men om du gir teen en sjangse, og vender deg til det, vil du etterhvert lære deg å nyte det, slik de aller fleste må med kaffe.

Her er en liten guide for å gi deg en kick-start.

1. Velg riktig te
Te finnes i uttallige smaker, fra sjokolade til blåbær til vanilje og mynteblader, og til og med lakris. Hvis du bare skal gå til dagligvarehandleren, og helst ikke vil punge ut for mye til å begynne med, anbefaler jeg å starte med en av disse:

Forest Fruit fra Liption og Four Red Fruits fra Twinings
er gode som newbie-teer

2. Ice it, babe!
Hvis du ikke liker varm te, hvorfor ikke prøve å sette den i kjøleskapet? Om jeg møter en te jeg kanskje ikke egentlig syns er veldig god (som te med eple og kanel), hiver jeg ofte i noen isbiter og lar koppen stå til kjøling i noen timer. Himmelsk!

3. May I have som sugar please?
Da jeg var på språkreise sammen med venninnen min, fikk vi stadig vekk spørsmål fra den britiske vertsfamilien vår om vi ville ha te. Vi måtte unnskylde oss med at vi egentlig ikke likte te. «Nonsense! Just add sugar, and I promise you you’ll like it.» Og det stemte! Har du i nok sukker, kommer du til å like teen din uansett! Jeg for min del er egentlig mer glad i økologisk honning, eller sukrin, som er mye bedre for hele kroppen, spesielt tennene.

Du kan lese mer om sunn søtning på denne bloggen her.

4. Ha en tekopp
Ha en egen tekopp, gjerne en du kjøper spesielt for dette, som holder godt på temperaturen (termokopp), og som du virkelig liker. Da blir det mye koseligere å  ta seg en kopp te, og kanskje du blir flinkere til å ta deg en kopp litt oftere. Jeg for min del bruker denne her hver dag (akkurat nå står den i kjøleskapet med iste). Kjøpt på kremmerhuset for ca 100 kroner.

Denne er jo egentlig ment for kaffe da, men det bryr vi oss ikke om. Kremmerhuset har noen andre slike kopper som dette, med den geniale silikontingen på toppen for å holde på varmen, så jeg anbefaler deg å ta en tur der.

5. Drikk så ofte du kan!
Det er et ordtak eller noe slik, at når du har spist/drukket noe 7 ganger, så liker en det, og det stemmer også. Jeg vet ikke om akkurat 7 er det magiske tallet, det kommer jo veldig ann på maten, men det er en fin ting å ha i bakhodet. Jo flere ganger du drikker te, jo bedre kommer du til å like det. Hva med å prøve å innføre te som frokostdrikk, eller mellom middag og kvelds, omtrent når søtsuget pleier å slå til hos mange? Husk å ikke drikke det for sent, med mindre det er koffeinfri te, for du vil ikke at det skal ta bort nattesøvnen!

Lykke til med å like te! Jeg har virkelig tro på at du kommer til å klare det!