Helene Fosse

Jeg vet ærlig talt ikke om jeg skal le eller gråte. Donald Mackenzie, som er på jakt etter Noahs ark, har vært savnet i over en måned. Noahs ark folkens. Han lette etter Noahs ark!

Jeg kan forstå at folk er religiøse. Livet kan ofte virke ganske meningsløst, og da kan det være godt å ha en allmektig far en kan snakke med. Ja, og en rekke andre ting jeg ikke gidder ramse opp. Likevel, Noahs ark!

Noahs ark er en historie om en fyr som klarer å få to dyr av alle verdens 1.75 millioner (!) arter ombord på en eneste båt. Det er historien om hvordan denne ene mannen klarte å spre alle disse dyrene utover hele freaking jorden, på hvert kontinent, hver øy. Det er historien om hvordan hele verden ble oversvømt, selv om dette er noe som umulig kan ha skjedd, med tanke på at vi ikke kan se noen som helst spor etter det (og selv om vi tok med alle «bevisene» disse bokstavtro kristne kommer med, så er det fremdeles ikke nok).

Jeg kunne fortsatt i lange tider, men jeg tror dere tar poenget. Av alle de tingene som står i bibelen vil jeg påstå at dette er faktisk det mest absurde å tro på, spesielt hvis du tror at dette skjedde for bare 4-5000 år siden. Ærlig talt! Hvs med pyramidene som er datert til 4500? Det skal godt gjøres å bygge opp en så avansert sivilisasjon på så kort tid.

En annen ting er at de kristne som drar av gårde for å finne arken (nå er ikke jeg ekspert her, men burde ikke den ha råtnet vekk eller noe, sånn med tanke på at den er over føkkings 4000 år), de tror av en eller annen rar grunn at om de faktisk finner den, så vil dette være det ultimate bevis på at alt som står i bibelen er sant. Evolusjonen vil bli motbevist, både den vitenskapelige versjonen, og den teistiske. Ifølge noen kinesere er Noahs ark allerede funnet. De fant nemlig noen trestrukturer som er blitt karbondatert tilbake til for 4800 år siden.

Sorry mates, men det overbeviser ikke meg.

Sånn ellers så håper jeg virkelig at Donald Mackenzie finner veien hjem igjen fra Ararat. Jeg håper han kommer seg hjem igjen, og at han blir der. Hva om han istedet for å bruke tiden på å prøve å finne denne eventyrbåten, fulgte Jesu’ lære? Hjelpe fattige, forkynne og bibelen (på en fin måte), prøve å gjøre verden til et bedre sted.

Kilde: Vg.no, Species 2000

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10011428Vg.no