Helene Fosse

Vi i Norge er veldig bortskjemte. Så bortskjemte er vi faktisk, at når noe går i stykker, har vi lett for å heller gå til butikken å kjøpe nytt, istedet for å prøve å fikse det vi har. Spesielt tallerker, krus, pyntefigurer og andre ting som ikke kostet oss særlig mye.

Heldigvis begynner dette å forandre seg.

Akkurat som vi blir mer og mer opptatt av at ting skal kunne brukes om igjen, er det mange som begynner å se verdien i å reparere. Ikke bare sparer en penger på det, men en lærer å sette mer pris på det en har.

Som student, er det akkurat nå du bør lære deg å reparere. For det første, om du har flyttet hjemmefra, har du ikke lenger foreldrene dine rundt deg som kan fikse opp for deg. Om du vil fikse noe, må du nesten gjøre det selv, selv om det å ta en telefon og spørre hvordan du skal gjøre det, selvsagt er lov.

For det andre, er dette en ypperlig sjangse til å spare opp penger over lengre tid, spesielt hvis du kombinerer det med å klare seg med det du har. Før du vet ordet av det, er en ny vane født, en vane som du forhåpentligvis vil kunne ta med deg resten av livet.

Jeg foreslår at du skaffer deg en liten nødboks allerede nå, som blant annet bør inneholde ting som superlim, nål og trå og elektrisk teip. Hva annet syns du bør høre hjemme i et førstehjelpsskrin hjerteløse ting?