Helene Fosse

Som jeg skrev om i forrige innlegg, så har du kanskje av og til opplevd å sitte likt som den personen du snakker med. Dette skjer som regel med de du kjenner best, kanskje en bestevenn eller din egen mor. Om du gjør dette, som kalles speiling, bevisst, vil du mye enklere kunne få folk til å like deg og gjøre pratingen mye lettere.

Speiling – At en kopierer kroppspråket til et annet menneske for å prøve å få personen til å like en bedre (dvs skape rapport)

Nå skal dere få en liste over tips, slik at dere også kan begynne å bruke dette.

* Begynn med å bare kopiere deler av sittestilling til personen som sitter ovenfor deg.

* Selv om du skal være et slags «speilbilde», betyr ikke det at du skal sitte nøyaktig likt, med hver minste lille detalj. Det er viktig at du også ser ut som du sitter behagelig og naturlig.

* Husk at «speil»-delen er veldig viktig. Hvis personen sitter ovenfor deg og har venstre hånd på bordet, skal du gjøre det samme med høyre. Hvis personen er ved siden av deg kan du egentlig velge

* Hvis personen du prøver å skape rapport med tar en slurk fra glasset sitt eller endrer sittestilling, vent rundt 30 sekund før du gjør det samme.

Rapport – Hvis en har god rapport med noen vil det ganske enkelt bety at dere tenker likt/har sansen for hverandre.

* Øv deg! Du må gjerne begynne i det små ved bare ta hensyn til bena, hendene, holdningen eller glassdrikkingen.

* Ikke kopier de negative tingene. Dårlig holdning og rett og slett negativt kroppspråk må du helst holde deg under, eventuelt kopiere i veldig liten grad.

For å vite om du har klart å skape rapport med noen, kan du prøve å se om personen følger deg. Det kan jeg fortelle dere mer om i neste innlegg (eventuelt det etter neste) om dere vil (stem i pollen til høyre)?