Helene Fosse

Ting blir bare større og større og større. Store silikonpupper, store biler og store fabrikker som produserer store ting. Endelig er det noen som har skjønt det: «Less is more» og «Small is sexy» er det nyeste av det nyeste innen interiør.

Jeg er ikke veldig interessert i interiør, men en liten gnist ble tent da jeg så Graham Hill snakke om «Less stuff, more happiness.» Han viste hvordan et lite bord plutselig kunne strekkes ut til å ha ti mennesker rundt seg (noe som veldig sjeldent trengs). Hvordan den lille stuen hans kunne bli forvandlet til soverom, kontor, gjesterom, ja, alt du kunne tenke deg. Alt sammen så stilfult og moderne som det kan bli, uten noe rot.

Interiørarkitekter kommer opp med alle mulige smarte funksjoner på møbler, som gjør at en trenger ikke ha store plassen eller mange tingene, for å kunne leve praktisk.

Jeg elsker dette! Jeg har alltid bodd i et ganske stort hus, og på grunn av dette har jeg også sett baksidene ved å ha for mye plass. Det blir for mye rot, for mange ting, for mye å holde styr på. Nå bor jeg i et bittelite kott på en internatskole sammen med romvenninnen min, og selv om det akkurat nå er litt for lite, merker jeg hvor utrolig behagelig det er å bare være omringet av de tingene jeg faktisk trenger.

Om du vil se noen av de kreative og genial løsningene, finnes det plenty med blogger som omhandler dette, blant annet tumblr-blogger som denne (det er her bildet er hentet fra). Ellers, som de som interesserer seg for interiør sikkert har fått med seg, har det også kommet et nytt blad her til Norge kalt «Studio«, men jeg kan foreløbig ikke se veldig mange geniale og praktiske løsninger her, bare små søte leiligheter.

Det viktigste budskapet du kan ta med deg fra dette er «If you don’t love it or need it, get rid of it.» Jeg gjorde det i sommer, gikk gjennom absolutt alle tingene mine, og gav bort alt jeg ikke trengte veldig eller var veldig, veldig glad i. Det var veldig fint å sitte igjen med bare det jeg virkelig trengte, og det er noe jeg anbefaler på det sterkeste!