Helene Fosse

Jeg vet ikke om du husker det, men for en stund siden lovde jeg deg at jeg skulle skrive om noe så kjedelig som soritesparadokset. Jepp, soritesparadokset! Høres ikke veldig gøy ut, gjør det vel? Sikkert noe vi kommer til å glemme ut med en gang vi har lært det.

Jah, særlig.

Som om dere noen gang kunne glemt noe jeg sier! Jeg mener – kom igjen, det er faktisk meg vi snakker om! Jeg er jo uten tvil uforglemmelig. ♥

Anyways, for å gjøre dette litt spennende, skal jeg bruke verdens besteste sjokolade for å forklare disse rare greiene.

Jeg elsker kinder-sjokolade, spesielt Kinder Maxii mitt hjerte

Premisser for dette paradokset:

– En Kinder Maxi er ingen haug med Kinder Maxi.
– Hvis et ukjent antall Kinder Maxi (x) ikke utgjør en haug, er heller ikke x+enda en Kinder Maxi en haug
– En milliard million Kinder Maxi er (ikke bare himmelen, men også) en haug med kinder maxi

Som du sikkert har skjønt, så er det altså umulig å si hvor mange Kinder Maxi en må ha for å få en haug. That’s right, it’s laik totally umuligt. Det er jo ikke så rart egentlig. En haug er jo bare et abstrakt begrep. Det er som å spør hvor himmelen begynner.

Joda, jeg vet, det er sikkert noen folk der ute som bare «Åhr, hallo-o! Fem Kinder Maxi er jo en haug da, dust! Problem solved.» Hold kjeft, du liker sikkert ikke Kinder Maxi en gang, gjør du vel? For hvis du gjør, hva om noen spør deg om du vil ha en hel haug med Kinder Maxi, hadde du da blitt fornøyd med bare fem tror du?

Nei, der ser du.

Løsningen her er visst at begrepet «En haug» ikke bare har å gjøre med antall, men også kontekst. Men nå slutter timen, så jeg gidder ikke skrive mer.