Helene Fosse

Dette skal ikke være en sørgepost. Ikke en klisjefylt «Det var trist at dette hendte». Det vet dere fra før. I år fremover kommer folk til å spørre hverandre «Hvor var du den 22. juli 2011?»

Istedet vil jeg si dette:

Jeg er så stolt over landet mitt nå. Vi har blitt rammet av en stor tragedie, noe vi aldri trudde kom til å kunne skje. En bombet hovedstad, ungdommer på en øy jaktet på og skutt ned… Hvem kunne ha forestilt seg noe slik?

Så bra som vi vanligvis har det, vi burde jo ha lagt oss ned i fosterstilling og blitt der, eventuelt funnet frem noe skarpt noe og jaktet på folk som var anderledes. Likevel har vi klart å holde oss på bena.

Politiet og helsepersonellet har gjort en super jobb, og Norges folk har ikke latt denne terroristen tatt det beste av dem.

En av de mest rørende tingene jeg har lest etter denne hendelsen var noe jeg fant på twitter:

A young AUF member, in an interview on CNN was asked if they now wanted to fight terror. Her response was: «If one man can show this much hate, think how much love we can show together»

Jeg håper virkelig at det er dette vi klarer å stå igjen med når alt dette er over. Jeg håper han ser disse ordene, og forstår at selv om han klarte å såre oss dypt, vil vi ikke gi opp demokratiet vårt, familiene våre, vennene våre og all den kjærligheten dette landet har å by på.