Helene Fosse

Vet dere hva folkens? Internett kommer til å forsvinne! I flere måneder i 2013 kommer vi verken til å kunne gå på facebook, twitre, blogge, lese VG eller poste wannabejackass-filmer på youtube!

Hvorfor? Hvorfor spør du? Vel, fordi værmeldingen melder at en solstorm vil intreffe rundt da, og den kommer til å være så kraftig at strømmenvil forsvinne kanskje flere måneder i strekk i deler av verden. Internett vil også kunne forsvinne, fly vil ikke kunne lette og matforsyninger vil bli forstyrret.

Vil vi kunne bruke internett i 2013?

Sist solstorm, som var i 2003, endte med at tre satelitter ble ødelagt, det ble strømbrudd i tre svenske byer og flytrafikken ble påvirket. Desverre var dette bare en pinglestorm i forhold til den som kan komme i 2013.

Jeg har skrevet et dikt til internett med tanke på dette:

Internett, o internett
Jeg kommer til å savne deg
Vær så snill
Kom tilbake til… meg?

– Helene Fosse

Jeg var aldri veldig flink med dikt, men syns jeg fikk det ganske bra til nå…

Uansett, jeg har tenkt en del på dette, og om det kommer til å bli så galt som det ser ut som det kan bli, vil dette så absolutt skape masse kaos. Ikke bare fordi folk ikke kan se på TV, ikke kan spille cod og rett og slett må klare seg med lesing i stearinlys. Men hva penger? Hva med mattranssport? Hva med skoler og ikke minst sykehus?

Forhåpentligvis vil vi finne en løsning til den tiden kommer. Og hvis vi finner en slik løsning, som heller ikke skader miljøet, så tror jeg egentlig dette kan være en veldig bra ting. Jeg er veldig glad i internett, og det er ikke tvil om at de teknologiske fremskrittene vi har gjort den siste tiden har gjort livene våre mye bedre, og ikke misnt, reddet uttallige liv.

Vil dette være det eneste «flyet» som letter i 2013?

Likevel, den fantastisk magiske teknologien vi har klart å skape har gjort oss blinde for det som skjer rundt oss. Verden som bryter sammen rundt oss, naturkatastrofer, barn som sulter, global oppvarming… Noen måneder med strøm tror jeg kanskje kan hjelpe oss litt med å sette ting litt mer i perspektiv. «Så vi trenger altså ikke ha på lyset i hele huset 24/7… og istedet for å sette på ovnen for fult er det altså bare til å kle på seg litt ekstra! Interessant…» Nå er det jo ikke sikkert at det er vi som mister strømmen heller da, men hadde det ikke egentlig vært litt herlig? Sånn hvis vi ser bortifra sykehusene og alt det der?

For ærlig talt, når det kommer til miljøbevissthet, så har jeg ikke litt tro på oss menneskeheten engang. Noen gjør hva de kan for å sette et lite fotspor som mulig, men mesteparten bryr seg nesten ikke engang!Og ja, jeg føler på en måte at jeg er en av dem. Selv om jeg er vegetarianer, selv om jeg skrur av lyset hver gang jeg har vært en plass og selv om jeg prøver å kjøpe økologiske og miljøvennlige produkter i den grad det er mulig for meg, så kunne jeg veldig godt gjort mer.

Kilde: Vg.no

Er du redd for 2013?
Hvor miljøvennlig føler du at du er?
Ville du satt pris på om jeg begynte med et ukentlig innlegg om global oppvarming og miljøbevissthet?