Helene Fosse

Selv om lakto-vegetarianere kan spise meieri-produkter som melk og yoghurt, betyr det ikke alltid at de kan spise ost. I ost blir det nemlig ofte brukt animalsk løpe.

Du kan jo da tenke deg hvor glad jeg ble når jeg da fant dette på Synnøves sider.

Hva er løpe?

Løpen som brukes er ofte animalsk. Det er en naturlig og ikke genmodifisert løpe av ku- og kalvemage. Løpen som benyttes i Synnøves produkter er  vegetabilsk og passer derfor til vegetarianere.

Jeg kjente jeg ble litt varm rundt hjerteroten nå. Tusen takk Synnøve!

Jeg har forresten sendt en mail til Tine angående osten deres også, for dere som lurer på det:

Hei

Jeg er vegetarianer, og det har jeg vært i et år. Jeg har vært gjennom ingrediense-listene på alle ostene dere selger på min lokale butikk, men har ikke funnet noen hvitoster som dere har spesifisert at dere har brukt mikrobiell løpe istedet for animalsk.

Hvilke oster kan jeg som vegetarianer trygt spise?

Jeg vet ikke helt hva tid jeg får svar, men så fort mailen tikker inn i mail-boksen min, skal jeg selvsagt publisere den :)

Hvis dere lurer på hvorfor lakto-vegetarianere (som i utgangspunktet kan spise meieri-produkter) ikke kan spise de fleste hvitoster som blir solgt i Norge, les her. Hvis du lurer på hvilke av de tre største pizza-kjedene som faktisk selger vegetarisk vegetarpizza, les her.