Helene Fosse

De fleste syns sikkert det spørsmålet er like meningsløst som «Hvem er Herman Olsen?» eller «Hvem er random person x?» Men Derren Brown er ikke bare en helt tilfeldig person. Han er faktisk en ganske stor person (biledlig), som kan mindfucke deg tilbake tilranglestadiet om han vil. Med andre ord, han er mitt store forbilde.

Derren Brown er nemlig en illusjonist, nærmesre bestemt en mentalist. Han bruker en blanding av showmanship, sleight-of-hand, psykologi, NLP og masse annet til å gjøre deg til en suglende klump med WTF. Jeg kunne jo prøvd å forklare det, men det er virkelig ingenting som illustrerer bedre hva han kan gjøre enn han selv.

Klikk for å se!

For deg som tenkte at dette sikkert ikke var noe verdt å se, la meg fortelle hva som skjer. Derren Brown, han mentalisten vet du, han går bort til folk i butikken, sier «Du, jeg skal ha denne fisken jeg», gir butikkjobbemannen en haug med tomme papirlapper i seddelstørrelse. Butikkmannen tar imot, gir Brown en pose, og tror alt er som normalt.

Skjønte du hva som skjedde? Derren brown klarte å få den butikkansatte til å tro at de tomme papirarkene egentlig var pengesedler.

Av andre ting han har gjort kan en jo nevne da han hjernevasket Simon Pegg (Hot Fuzz, Shaun of the dead), da han satset livet på russisk rulett, da han gikk rundt i en engelsk by og spurte tilfeldige folk etter lommebøkene deres, da han begynte å ta slipset av en fyr, lese tankene til en hot dame og si akkurat hva det var hun ville høre og sist men ikke minst da han klarte å gjette lottorekken gjennom noe han hevdet var «The wisdom of the crowds».

Alt dette kan du finne på youtube ved å bare søke på «Derren Brown».

Når du er ferdig og har kommet over «Alt jeg vet er feil»-fasen (men mindre du blir stuck der som visse andre), kan du jo gå på Amazon.com å kjøpe boken hans «Tricks og the mind», hvor du faktisk lærer flere av teknikkene hans, noe som gjør at han blir enda mer imponerende.

Hva syns du om Derren Brown?
Vil du jeg skal begynne å lære dere litt av hvordan dere kan bli litt mer som han?