Helene Fosse

Tenk deg at Jesus dro på ferie til Norge for en liten periode. Du vet, bare for å chille og se hvordan det sto til her nede, men uten å ta med seg Armageddon og alt det der. Hvordan tror dere han hadde vært? 

Jeg tror Jesus hadde vært en treehugger og en vegetarianer. Han hadde bare kjøpt Fair Trade-produkter, sjokoladen ville vært «Divine» og t-skjorten med «WWJD?» ville garantert vært i økologisk bomull. Han hadde også brukt handlenett, selvsagt.

Hvis det er en ting vi alle, uansett livssyn, kan hente fra bibelens glandsbilde, Jesus, så er det at han ville vi skulle være snille. Spesielt ovenfor fattige. Og våre nester. Men mest ovenfor de fattige. Det som er så dumt i dag, at de som den stigende temperaturen går mest utover, er såklart de fattigste av de fattige. Det hadde selvsagt Jesus ville gjort noe med, og derfor hadde han spist økologisk mat som ikke ville skadet miljø og gjort alt enda verre.

Når han etter en telefonsamtale med far, fant ut at det ligger barnearbeid bak all norsk sjokolade, ville han holdt seg langt unna både Freia Melkesjokolade og Nidars favoritter, og holdt seg til Fair Trade-merkede Divine. Apropos Fair Trade, han hadde selvsagt valgt dette fremfor noe annet, av opplagte grunner. (Hvis de ikke er opplagte, google it)

Hva med at Jesus ville vært vegetarianer? Vel, for det første, så er det jo ikke noen tvil fra disse historisk 100% korrekte fotografiene hvor jøden Jesus ser ut som en soss fra Oslo i nonneklær at Jesus var veldig glad i å kose med lamet sitt (…som han forresten sammenlignet med oss mennesker, og siden jeg tviler på at Jesus, som også var menneske, var kannibal, ville han selvsagt ikke spist lammet sitt.):

Ser det ut som om han skal gnafse i seg lammet sitt kanskje?!?

For det andre, så er det fryktelig lite miljøvennlig (som igjen går utover de fattigste av de fattigste). Det krever utrolig mye energi å avle opp dyr, mate dem, gi dem vann, transport, slakt, for*kremt*edling, pakking osv. FN har faktisk funnet ut at det kjøttindustrien forurenser mer enn det alle former for transport (bil, tog, fly osv) gjør tilsammen. For ikke å glemme all metanen, som faktisk er mye verre enn CO2 når det kommer til forurensing. Som nevnt over, jo dårligere det går med miljøet, jo dårligere går det med menneskene, spesielt de fattigste. Jesus no likey.

For det tredje, så er det bare 6 dager, 2 timer, 50 minutter og 42 sekunder til vi er 7 milliarder mennesker på jorden, og dette tallet stiger bare fortere og fortere (bare i år har befolkningen økt med 61799542 mennesker, statistikk hentet herfra 25.10.11, kl 22:39). Vi i vesten kan bare ikke fortsette å spise så mye kjøtt som vi gjør, for da er det rett og slett ikke nok mat til oss alle! Da kan vi ikke skylle på at amerikanerne bare spiser opp all maten!

Det finnes mange grunner til å bruke handlenett, 10 av dem nevnt her, men jeg tror nok Jesus hadde kjøpt sitt handlenett her slik at han ville både sett trendy ut (må gli inn i mengden vet’u, slik at papparazzien ikke får øye på ham) og for å vise at han støtter røde kors, igjennom å ha kjøpt handlenette, og for å reklamere for dem.

Så der har dere det folkens. WWJD, What Would Jesus Do. Det viktigste budskapet til Jesus var aldri at vi skulle gå rundt og fordømme homofile og slutte å bruke kondomer. Jesus mente at vi skulle være greie med og ta vare på hverandre. I dag betyr det at vi må passe på den lille, blå planeten vår slik at alle kan fortsette å ha det bra. 

Bilder er malt av kunstnere som har vært døde i over 70 år, som gjør at jeg kan bruke dem fritt. 

Edit: Endret det at Jesus var halvt menneske, til at han var menneske.