Helene Fosse

Gliese 581g, en planet som ligger i gullhår-sonen rundt solen sin, Gliese 581. Ifølge overskriften på NRK skal flere forskere kunne garantere at denne planeten inneholder liv. Den har antagelig 1.2-1.4 ganger jordens diameter, den har trolig flytende vatten og atmosfære, og temperaturen ligger kanskje på -31 til -12 °C.

Dette vil si at det faktisk er veldig sannsynlig at det er liv der!

Jeg syns dette er utrolig spennende. Det har vel lenge vært ganske sikkert at vi ikke er alene. Med tanke på hvor uendelig stort universet er så var vi nesten dømt til ikke å være de eneste. Likevel, nå har vi virkelig funnet noen andre! En annen planet som forskere faktisk nesten tørr å garantere for at har liv.

Forskere har vanligvis er ganske usikkert språk. «Denne studien antyder at det muligens kanskje er slik». Dette er jeg veldig takknemlig for. Vi kan jo egentlig ikke si noenting sikkert. Det eneste vi kan vite sikkert er at vi selv eksisterer. Men, uansett, det er dette som gjør at når forskere sier noe slik som at «Vi kan nesten garantere at det er liv der», så har vi virkelig lov til å juble. Likevel, jeg likte ikke helt at den ene forskeren faktisk sa det er hundre prosent sjangs for liv. Det er aldri hundre prosent sjangs for noe slik.

Gullhår-sonen: Når planeten ligger akkurat passe i forhold til solen til at planeten har vann, atmosfære og annet som gjør at det kan eksistere liv. Jorden ligger i denne sonen, og det samme gjør også Gliese 581g.

Kilde: NRK.no

Tusen takk til mamma for å tipse meg om dette!

Divvy spoils t’ all ye mateys