Helene Fosse

Jeg har fått høre en god stund nå om pensjonistpartiet og deres heller gammeldagse og kontroversielle meninger. Likevel, i dag bestemte jeg meg for å virkelig sjekke det opp – for dette kunne da ikke stemme?

Homofobi: En form for xenofobi. Rammer som regel menn som er usikkre på sin egen maskulinitet. Veldig utbredt i Amerika. Bilde: Humon

Vel, det stemte ikke helt. Pensjonistpartiet mener egentlig ikke, sånn på ordentlig ihvertfall, at homofile bør kastreres. Det var bare han godeste Kåre Husabø (85), bystyremedlem i Bergen, som ble litt overivrig. Likevel, det at folk kan finne på å si slik i dag? Det høres jo ut som noe Hitler kunne sagt. Og hvis jeg skal gjette så sa han det sikkert også.

For en stund siden, i en dokumentar jeg så eller noe slik, fikk jeg se en amerikaner som sto på en talerstol og krevde at «Homofile må henrettes!». Jeg lo nesten litt for meg selv. Det var bare så utrolig fjernt at jeg klarte ikke å ta det seriøst. Der sto han, en mann i dress, han så jo nærmest ut som presidenten, og folk jublet rundt ham. «Heldigvis er det ingen så store wackoer her» tenkte jeg vel. Derfor skremte det meg litt når jeg da fant ut at det er nordmenn som er minst like store wackoer!

Den ene skolepiken som snakket med Husabø:

– Han sa at alle homofile burde føres inn i et register, og at de burde kastreres, forteller Serine Talhaug.

Altså, dette med å henrette kan jeg på en måte forstå. Det er jo mest sannsynlig snakk om, antar jeg, at det er menn som har sex med andre menn det er snakk om. Selv om jeg syns det er feil og urasjonelt, så sier bibelen klart og tydelig «Når en mann har omgang med en annen mann slik som en har omgang med en kvinne, har de begge gjort en avskyelig gjerning. De skal dø; det hviler blodskyld på dem.» Tredje mosebok, 20-13.

Jeg syns på en måte nesten at det er verre å ville registrere og kastrere absolutt alle homofile. Jeg ser jo at dette virker ulogisk, men det minner meg så veldig om Hitlers regime og andre grusomheter. Å henrette folk er noe de gjør i land som Afganistan, men ting som å registrere og kastrere folk, til det trengs vel egentlig et velutviklet samfunn for å få til.

Kilde: Bt.no
Bilde: Hentet fra en av Humons tegneserier. Resten kan leses her.

Hva syns du om homofile?
Bør homofile kastreres?