Helene Fosse

Hold deg enkelt oppdatert med VG Peil

Blir du overveldet over å prøve å holde følge med nyhetene? Eller kanskje du bare vil være sikker på at du alltid får med deg det viktigste så du heller kan dypdykke i akkurat det du er interessert i? Da anbefaler jeg virkelig VG Peil.

Dette er ikke et sponset innlegg. Jeg er bare veldig glad i Peil.

Jeg har brukt VG Peil i noen måneder nå. Jeg ble anbefalt det av en kollega som hadde vært på foredrag med de som har utviklet det. Han fortalte hvorfor VG hadde utfordring med å nå de som syns det kan bli vanskelig og overveldende å følge med på nyhetene. Og det er jo virkelig ikke rart. Gå inn på VG.no og alle nyhetene skriker mot deg. Å bruke peil er dermed med én gang mer behagelig.

Her får du først servert de tre viktigste nyhetsoverskriftene, først i push-varsling og så når du kommer inn på første-siden. Dermed blar du deg nedover, ett «nyhets-kort» om gangen, og sveiper til venstre om du vil lære mer om en sak. Det hele er kompakt og visuelt, for at en skal lære det virkelig viktigste om hver sak på mest mulig behagelig måte. En kan alltids klikke seg innpå kilden (som varier veldig fra bare vg.no) dersom en vil lese mer.

Peil har også greie, korte oppsummeringer av større saker. Være det en historisk hendelse, eller en politisk sak hvor de oppsummerer for- og mot-argumentene.

VG Peil er utrolig praktisk, men det er også svært viktig. En av de viktigste grunnsteinene i et demokrati er at befolkningen er informert. Peil har virkelig vært med på å gjøre det lettere i en verden som er oversaturert med informasjon. Det kan absolutt ikke erstatte vanlig journalistikk, men det er et godt utgangspunkt for å få oversikt over hva som skjer. Jeg gleder meg til å se de andre avisenes motsvar.

Klikk her for å laste ned Peil.

29.07.19 | Nyheter

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.