Helene Fosse

Jeg har tatt utfordringen. Tørr du?
Denne uken skal jeg være superkallefragelistefistisk positiv! Jeg sier ikke jeg skal fake glad, jeg skal bare prøve å legge mer vekt på det positive enn det negative.

Hvordan kan du være med på dette? Du trenger egentlig ikke gjøre noe spesielt, annet enn å være positiv ^^ Om du virkelig vil gå aktivt inn for det, prøv dette:

1. Si cheese! Smiling er ikke bare noe man gjør når man først er glad. Det er også noe en kan gjøre for å bli glad! Bare prøv selv! (Du kan eventuelt prøve å se trist ut, sint ut e.l.) Om du oppfører deg som om du er glad så blir du glad. Dessuten gjør det andre glade å se folk som er happy, så her har alle noe å vinne!

2. Fortell det til folk! Om du forteller noen at du har tenkt å være glad en hel uke gjør det at hele greia blir enda litt mer «offisiell». Det gjør at du blir enda mer gira på å få det til! Dessuten kan det føre til at den du forteller det til også hiver seg på, og det er jo bra!

3. Se på andre positive folk og lær av dem. Her på skolen kan jeg komme på flere folk som gjør alle rundt seg glade bare de åpner munnen. Disse prøver jeg å speile (bruke det samme kroppspråket som) og studere slik at jeg også kan få litt av den lille ekstra gnisten de har.

4. Le og lær av dine feil. De fleste folk blir veldig flaue når de gjør noe feil. Ikke denne uken nei! For hver minste feil du gjør denne uken skal du le litt (med mindre dette er veldig upassende såklart), enten med vennene dine eller litt for deg selv. Prøv å trekke frem det postive du kan få ut av dette.

5. Le med, ikke av! Dette er veldig viktig. Om din positive uke ender opp med at du bare suger all energien ut av alle rundt deg er egentlig hele poenget borte. Når du ser noen snuble og falle så hjelp dem opp, og prøv å hjelpe dem å syns det er morsomt selv, uten at det går utover dem.

6. Gjør mot andre som de vil at du skal gjøre mot dem. Rett og slett en litt bedre versjon av den gyldne regel. Prøve å gjøre små ting som du vet vil glede andre. Fant du et kult bilde på nettet som du tror vennen din kommer til å like? Send det til ham over facebook! Er det en stund siden du snakket med venninnen din i gamleklassen? Ring henne! Sånn bare for å høre hvordan det går med henne.

7. Ros, ros ros. Prøv å gi minst et komplimang til noen hver dag! Det er lett å tro at folk vet hvor flinke de er til ting, som å tegne, kle seg fint osv. Dette er ikke nødvendigvis sant. Fortell de rundt deg hvor fantasiske de er. Det er ikke så vanskelig. Jeg tipper du hver dag får tanker i hodet som «Wow, det var en fin genser» eller «Åh, skulle ønske jeg kunne ta bilder slik hun gjør det!». Bare si det høyt!

Kom igjen, sleng deg på! Denne uken er perfekt til dette! Hva er det verste som kan skje?

Det som er meningen at du skal få ut av dette er at du skal danne deg gode vaner og bli kvitt de gamle. Rett og slett bli flinkere til å glede deg over de små tingene i hverdagen.

Flere tips og info angående dette, klikk her.