Helene Fosse

Bestemte meg for å ha en datafri helg, så jeg får heller skrive om lørdagen og søndagen i dag :)

På lørdag var jeg hjemme alene. Det var kjempekjekt! Jeg fikk besøk av Marie og Espen, og sammen lagde vi masse kaker som vi endte med å spise opp en god del av både rett før og rett etter at vi tok med i stekovnen. Det var egentlig ganske utrolig at det var flere igjen når vi var ferdige.

Jeg har funnet ut at å bake er vleig kjekt om en gjør det med vennene sine! Ihvertfall når en baker noe så godt med så mye sukker.

Her er et bilde av godsakene.

Mmmm… ser de ikke bare helt utrolig gode ut?

Oppskrift
125 g smør
3 dl sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
4,5 dl mel
1 dl sjokoladepulver
1 ts bakepulver

1. Bland smør, sukker, egg og vaniljesukker.
2. Ha mel, sjokopulver og bakepulver i en litermål. Bland det så med resten.
3. Lag pølser med deigen, del dem opp i små biter og legg dem på et brett. De vokser ganske mye så pass på plassen! Du kan velge selv hvor store du vil ha dem. Jeg foretrekker at de blir litt mindre enn ritz-kjeks.
4. Stek på 175 °C i ca 15 minutter. Jeg har enda ikke klart å brenne dem, så dette er ikke så veldig strengt.

Siden jeg bor på internat er dette noe som er mye greiere å lage når jeg er hjemme. Når jeg er på internatet pleier jeg istedet å lage brownie fra pakke. Disse kan også puttes oppi muffinsformer. Ellers er konditorfarge noe som er billig, kan brukes mange ganger og som gjør alt mye kulere!

Bare så på denne grønnemuffin’en!

Litt grønn konditorfarge og voila!