Helene Fosse

I dag er det 8. mars, kvinnenes dag, og i den anledning har jeg veldig lyst til å gi mine gratulasjoner til alle dere menn. Selv om dette er vår dag er det ingenting som hindrer dere i å feire den med oss!

Jeg tror mange menn i dag føler at vi kvinner og feminister nesten er litt aggresive. Som om vi går rundt med kniver og prøver å kutte av manndomen til alle og en hver. Og jeg skal ikke nekte for at, jo, noen kvinner prøver det. De tror at eneste måten å få litt respekt på, er ved å rakke ned på menn. Litt slik mobbere mobber for å få bedre selvtillit.

Men det er ikke det jeg prøver på. Jeg har nemlig tro på at dere menn faktisk liker selvsikre kvinner. Det er jo bare til å åpne FHM, så ser en fort at det er ikke de sjenerte og undertrykte jentene som havner på forsiden.

For ærlig talt, hva liker dere best dere (hetro/bifile) gutter og menn? Jenter som sitter stille og lytter, som blir såret uten at du skjønner hvorfor og ikke vil fortelle deg hvorfor? Eller liker dere de jentene med selvtillit, som vet hva hun vil ha, som ikke får panikkanfall av å spise en skikkelig burger og som faktisk sier det rett ut hvis det er noe som plager henne? Når jeg hører menn beskrive deres drømmekvinne, så er hun som regel i kategori to, en kategori som ikke hadde eksistert om kvinner ikke fikk lov til å ha tro på seg selv og føle at de også var en viktig del av samfunnet.

Denne dagen er ikke bare til glede for kvinner, men også for menn!

Det skal ikke være en dag som skal få dere til å føle dere usikre på hva det egentlig er du har gjort for å fortjene å bli sett stygt på av kvinner rundt deg, og dette er noe mange kvinner fortjener litt kritikk for. Hvis vi plutselig ender opp i et samfunn hvor menn missliker kvinner fordi det prøver å frarøve dem manndomen, og hvor kvinner er irritert på menn for at de skal være så utrolig mannsjovenistiske, da har vi plutselig tatt et langt skritt tilbake.

Men selvsagt, kvinnedagen i dag er ikke bare viktig for oss her i Norge, selv om vi så absolutt ikke er i mål her heller når det kommer til kjønnsdiskriminering. Og fordi dette er en så viktig kamp i så store deler av verden, så hadde det egentlig vært veldig fint om det var noe kvinner og menn kunne ha bekjempet sammen. Faktisk så hadde det vært mer en fint. Det er nemlig høyst nødvendig at vi jobber på lag.

Hva syns du om kvinnedagen?
Syns du det er dumt at noen syns det er nødvendig å trakke på menn for å få frem kvinner?