Helene Fosse

Jeg vil ønske dere alle en god jul folkens! Jeg håper alle dere små barna er blitt såpass voksne at dere virkelig klarer å sette pris på det dere har av familie og venner. Jul er ikke bare tiden for å gi gaver og drikke og spise mye, til ære for saturn. Nei, enda viktigere er det at det er en tidhvor en skal sette til side forskjeller og fremheve det vi alle har til felles.

I julen er det ingenting som heter «rase», ingenting som kalles «land». Vi kan være stolte av å være norske, men enda stoltere av å være en del av verdenssafmunnet.

Et av problemene med å være patriotiske, ved å være stolt over sin religion, sitt livssyns eller sin hobby av et eller annet slag, er at det blir for mye «oss» og «dem». Kan ikke julen være en høytid, hvor oss er alle oss. En høytid hvor vi kan droppe alt som skiller oss og fremheve det som forener oss. Som kjærlighet og vennskap.

Jeg håper du får en riktig fin jul, omringet av de du er mest glad i.

Og nå, før du krysser ut bloggen min og ikke husker det som jeg har skrevet, vil jeg gi deg en liten hjemmelekse.

Denne julen, når du tenker på de du har rundt deg i hverdagen, enten det er venner eller bekjente, finn minst en god ting ved dem. Ikke tenk på det du ikke liker, men det du liker ved akkurat denne personen. Hvis du er like sta som meg har du sikkert litt problemer med å gjøre dette. Så da er spørsmålet, er du modig nok? Tar du imot utfordringen?

Og, ja, forresten. Ny poll! Jeg vil vite hva dere spiser på julaften i år!
Hvis du ikke finner ditt alternativ må du gjerne skrive det i en kommentar under.
Jeg, som den veggisen jeg er, skal spise komle.

Ha en fin og god jul alle stalkerene mine.
Hjerte med polkagris og sukkerspinn!