Helene Fosse

Å få folk til  like en kan være ganske vanskelig, men her er en uvurderlig metode som ikke bare gjør at mennesker rundt deg kommer til å like deg bedre, men det vil også gjøre at du får en bedre forståelse for hvordan de har det og hva de tenker!

Har du noen gang vært hos en venn, sittet i sofaen og snakket, for så å legge merke til at dere sitter faktisk helt likt? De fleste blir litt pinlig berørt og endrer stilling til et eller annet helt annet.

Vel, det burde du ikke.

Du skjønner, dette kalles å speile noen, av den enkle grunn at du er som et speil for personen du er sammen med. Det er en bra ting, og tyder på at dere tenker likt og er i omtrent samme sinnsstemning.

Problemet er at dette gjør du som regel bare med de du allerede er gode venner med. Men hva om du kunne fremskynde denne prosessen? Hva om du kunne gjøre at dere begge to forsto hverandre, føle med hverandre, forstå hverandres tanker?

Da er det egentlig ganske enkelt å begynne å speile bevisst. Det vil si, om du sitter rett ovenfor noen du vil få bedre kontakt med, prøv å sitte i omtrent samme positur, uten at du føler det var ubehagelig og unaturlig.

Dette vil føles flaut og rart til å begynne med, for du tror sikkert at det er utrolig opplagt at du sitter og «hermer» etter alt personen gjør. Likevel, stol på meg, folk er ikke så oppmerksomme som de selv vil ha det til, og med mindre du er veldig nervøs, og bytter positur alt for fort, kommer de ikke til å legge merke til det.

I neste innlegg skal dere få en litt bedre oppskrift på akkurat hva du skal gjøre for å kunne bruke denne metoden, men som en del av researchen råder jeg deg til å gå rundt og kikke på folk og legge merke til hvordan de sitter. Spesielt eldre ektepar er svært fascinerende når det kommer til å sitte likt og å speile.

Jeg vil avslutte dette innlegget med å påpeke at jeg veldig sjelden bruker denne metoden bevisst blant vennene mine, sånn siden jeg vet at flere av dere kommer til å lese dette innlegget.