Helene Fosse

Jeg har en liten utfordring til dere. Som jeg har sagt tidligere, skal jeg altså bli veganer. Men nå har jeg en utfordring til dere. Hvis du klarer å finne en eneste (god!) grunn til at det er mer etisk forsvarlig å spise egg og drikke melk (eventuelt spise kjøtt også), så skal jeg ikke bli veganer.

Ja, dette mener jeg faktisk.

Nå har jeg utforsket veganisme i det lange og det brede, og jeg ser virkelig ingen grunn til å ikke være veganer. Jeg har hørt på foredrag, debatter, lest bøker, lest artikler, men ikke et eneste argument for å spise dyr har kommet opp. Jeg regner likevel med at når det er så utrolig mange mennesker som spiser og drikker animalske produkter, må det jo være en god grunn til det. Hvis en tar med hvor ekstreme veganere blir sett på som, selv om de spiser en sunnere diett (ihvertfall i forhold til den gjennomsnittlige nordmann), må jo folk ha en eller annen kunnskap jeg ikke har fått tatt del i.

Du må gjerne komme med flere argument om du vil, og du må gjerne bare prøve deg frem også. Spørsmål kan dui også stille her om du vil.

Argumentene kan handle om miljø (er det mer miljøvennlig å spise egg/drikke melk/konsumere kjøtt), dyrevelferd, hungersnød og, til en hviss grad, helse. For at argumentet skal kunne være i nærheten av å overbevise meg, må dere likevel ha med litt konsekvensetikk, og argumentet må være aktuelt for den virkelige verden.

Selv om du er veganer/vegetarianer, kan du likevel prøve deg på å komme med argumenter mot veganisme/veganisme, bare for morroskyld ;)