Helene Fosse

Gutter er så opptatt av å være mannemann. De skal være store og sterke og skumle, og de tror det er feigt å vise følelser. Av en eller annen grunn tror de at de blir oppfattet som mer maskuline om de oppfører seg som psykopater. Slike små klatter med manglende selvtillit gjør meg utrolig trist, og det er på tide at de lærer seg hva en ekte mann virkelig er.

Jeg syns det er viktig å lære gutter at ekte menn kan gå i rosa. Det finnes virkelig ikke noe flottere enn en rosa skjorte i en svart dress, og en fyr som vet det kler ham.


 Ok, jeg innrømmer det. Dette handler egentlig ikke først om farger og klær. Grunnen til at  det kan være utrolig tiltrekkende med gutter og menn i rosa skjorte, har egentlig ikke så mye å gjøre med om det faktisk kler dem. Det har å gjøre med selvtillit.

I mine øyne er de mest mandige mennene de som ikke har noe imot å si at de liker både Terminator Salvation, Die Hard OG Love Actually som er de ekte mennene. De mennene som er selverklærte feminister og som syns det er godt å være den beskyttende vennen som kan holde rundt en jente, uten noen baktanker. En ekte mann har såpass selvtillit at om noen kommenterer at noe han gjør er «jentete,» så bryr han seg ikke. Det handler faktisk om selvbilde, og om selvrespekt, og om å ha like mye respekt for andre.


Link til bilde

Å bruke «Homse» som et skjellsord, å stappe lippa full av snus eller å late som om en ikke bryr seg om noe som helst her i verden, annet enn øl og fotball, gjør deg ikke til en mann. Det gjør deg bare deg bare trist, og jeg kan love deg at det er absolutt ikke måten å få respekt på.

For å ta et eksempel fra virkeligheten: Her er et slags sammendrag/omskriving av to av kommentarene jeg fikk på dette innlegget om voldtekt. Jeg tror ikke det er noe tvil om at det er kommentar nummer to som er skrevet av en ordentlig mann:

1. Mye alkohol + lite tøy = en god blanding for sex. Noen damer er skikkelig “åja, la oss kose oss, wohoho”; så når det kommer til stykket “nei.. nei.. jeg vil ikke..” altså, hva faen? Ikke begynn å led inn på den stien en gang for så å trekke deg om du har litt respekt for andre, og for deg selv, dumme tøs.

2. Jeg har gått ganske langt med mange jenter, og selv om jeg syns det er dårlig gjort å fortelle at de vil gå hele veien, men så plutselig ombestemmer seg og vil bare ha litt kos, så respekterer jeg det. Et nei er et nei.

Hva mener du en ekte mann er?