Helene Fosse

Det er ikke noe å være stolt av. Å være så redd og usikker at en lar det gå utover folk som er litt anderledes. Hvor ble det egentlig av «Elsk din neste som deg selv»? Gjelder ikke det alle?


Foto hentet fra DeviantART

Ja, jeg vet, jeg vet… «Jeg har jo ikke noe imot homofile, bare at de gifter seg i kirken.» Jeg hører du sier det, men mener du det egentlig? Når du går rundt og slenger så mye drit rundt deg… tror du virkelig dette er det Jesus mente med «Gjør mot andre som du vil andre skal gjøre mot deg»? Jeg trudde du liksom skulle prøve å leve et godt moralsk liv jeg. Jeg trudde du skulle leve etter reglene Jesus Kristus satte om å ikke hate og fordømme. Jeg må ha oversett et av versene i bibelen som sier noe slik som:

Elsk din neste som deg selv… med mindre han elsker en annen mann!

eller

Gjør mot andre som du vil andre skal gjør mot deg… med mindre han er homofil, for da skal du hate og mobbe ham, selv om du egentlig ikke kjenner ham.

Kan du ikke se at dette du sier og dette du gjør, ikke bringer noe som helst godt med seg? Det er ikke bra etikk, det er ikke veldig kristent av deg og det gjør at mange rundt deg, rett og slett mister litt av respekten sin for deg. Jeg får av og til følelsen av at du bryr deg mer om hvordan Jesus døde på korset for deg, enn alt det andre han som om å behandler de rundt seg på en fin måte.

Foto hentet fra DeviantART

Som du sikkert vet, så er homofili mest sannsynlig medfødt (1, 2, 3, 4, 5, 6). Det du ihvertfall bør skjønne, er at homofili ikke er et valg! Hvem velger vel å være homofil, når vi har folk som deg rundt overalt? Hvem velger å komme ut av skapet, når de vet at de kommer til å bli mobbet og trakassert? Hvem velger å være homo når det ender i at de tar selvmord på grunn av all mobbingen fra alle homofobene? Når du sier at homofili er et valg, tenker du i det hele tatt på at det er

Når vi har det klart, vil jeg du skal spør deg selv: Er homofobi og rasisme egentlig det samme? Er det noen forskjell på å diskriminere på grunn av hudfarge og på grunn av legning? Er det noen forskjell på å si æsj til to menn som går hånd i hånd, og til en som er svart? Bare ideen får deg sikkert til å føle deg litt uvell. For du syns sikkert ikke at du er like umoralsk som rasistene heller… Men ærlig talt, er det noen forskjell?

Joda, i teorien så kan jo de homofile bare prøve å leve helt ute kjærlighet. Men hvis du noen gang har vært forelsket i noen, så burde du forstå at det er er feil å nekte noen å ha det. Har du noengang hatt en kjæreste som betydde alt for deg, så burde du forstå at du kan ikke nekte mennesker å ha noe slikt, uten en skikkelig begrunnelse. Kjærlighet er jo noe som blir høyt verdsatt i den verden vi lever i i dag, og en trenger ikke være teolog for å forstå at Jesus også mente at kjærlighet også er noe av det viktigeste vi har.

Så tenk på dette neste gang du skal åpne kjeften:
«Jeg er homofob» høres for meg ut som «Jeg er rasist»
«Du trenger jo ikke å leve ut homofilien din!» høres ut som «Svarte kan jo bare holde seg inne i husene sine, så slipper vi å se på dem»

Jeg vet det ikke betyr det samme, men jeg får faktisk samme feelingen. Når jeg hører folk snakke om «Kan de ikke bare henge homsene da» (selv om det bare blir sagt på kødd), fler jeg at jeg har reist tilbake til 1800-tallet, og jeg er den eneste som ser på svarte mennesker som, vell, mennesker.

Å være homofob er noe du burde skjemst over. Det er noe stygt og ekkelt ved dette ordet, noe flaut og umoralsk. Og om du virkelig mener du er en kristen, bør du ihvertfall ikke si at du er det høyt. For ærlig talt, slik Jesus fremstår i bibelen, så er det mye bedre å ha elske noen av hele ditt hjerte, selv om han er samme kjønn som deg, enn å gå rundt å spre slike stygge tanker.

Hvis du, som gutt, bruker homofob om at du bare ikke liker å gi gutter klem, så vær så snill å voks opp! Skikkelige gutter er de som er mann nok til å vise at de faktisk har følelser de også.

Dagens spørsmål: Hva om vi i dag fant helt klare bevis for at Jesus egentlig var homofil… ville det endret synet ditt på alt det viktige han har sagt og gjort?