Helene Fosse

Du er ikke for mye, ikke for lite. Du er akkurat passe vennen min, og jeg håper virkelig at du en dag forstår det.

Vi strever alle for for å være perfekte, vi vil alle være så bra som mulig. Problemet er at til nå er det ingen som har fått det skikkelig til, og vet du hva – du kommer ikke til å klare det du heller.

Hørte du det? Du er ikke perfekt, og du kommer aldri til å bli det heller.

*emoface*

Det er hardt å høre, ihvertfall hvis du tar det skikkelig til deg. Alle har lyst til å bli perfekte, så bra som mulig, men vet du hva? Denne tapte kampen gjør deg bare ulykkelig!Du er en dritt, akkurat som alle andre, og det er ikke før du har skjønt dette at du faktisk kan bli lykkelig.

Det er ikke før du lærer deg å være sårbar at du kan lære deg å elske. Vet du hva det motsatte av kjærlighet er? Det er ikke hat. Nei, det er frykt. Frykten for å bli sett ned på, frykten for å bli avvist. Det er ikke før du tørr å ta skrittet inn på det mørke soverommet at du kan finne Kinder Maxi’en på nattbordet. Ikke la frykten for å snuble i de skitne klærne på gulvet hindre deg i en herlige smaken av verdens beste sjokolade. For faller du, så er det bare til å reise seg. Selvsagt gjør det vondt, og kanskje det er litt flaut hvis det er folk nede i stuen som hører deg, men du kan ikke la det hindre deg!

Du skjønner, forskere (de med hvite frakker vet’u?), de har intervjuet utallige mennesker og kommet frem til at de som har det best, de som lever i de beste forholdene, det er de som forstår at en trenger ikke være best i alt. Det er de som forstår viktigheten i å åpne seg og stille seg helt naken forann verden og si «Dette er meg. Jeg forsøker å være den beste jeg kan være, ikke noe mer. Om du ikke liker hva du ser er det synd for deg!»

Du er ikke perfekt. Du er akkurat passe.

Inspirasjon/kilde: TEDTalks