Helene Fosse

Jeg beklager du, men det der er faktisk mitt bilde! Hva tid sa jeg egentlig at du fikk lov til å bruke det?

I dag bestemte jeg meg for å google navnet på galleriet mitt på dA. Gjett hva jeg fant.

Tror kanskje jeg hadde husket det om jeg hadde lagt bildet
mitt ut på en arabisk side?

Dette er ikke akkurat den eneste personen som har kopiert fra meg.

Dette her irriterer meg. Jeg brukte faktisk veldig lang tid på å lage dette bildet. Flere dager, for å være ærlig! Og så, med bare noen tastetrykk, er bildet kopiert og limt inn, uten at jeg har noe som helst kontroll. Joda, fint at du liker bildet mitt, men det betyr ikke at du bare kan ta det og bruke det helt fritt selv!

Hver gang jeg bruker et bilde her på bloggen, som ikke er mitt (noe som faktisk er veldig sjeldent), så linker jeg til siden jeg fant bildet på. Og nei, google teller ikke.

Tenk om alle hadde gjort dette? Da kunne de som lagde de fantastiske bilden en kan finne rundt om på blogger, faktisk fått credit for det, kanskje til og med begynt og tjent penger! Og hva hadde skjedd da? Jo, personen hadde blitt enda bedre kjent, og folk kunne fått sett enda flere av mesterverkene (eventuelt med «er) hennes.

Ok, greit, jeg tilgir deg, du ukjente arabisk-skrivende person. Jeg blir faktisk litt glad for at du likte bildet mitt, og utifra det kunne se fra Google Translate, så var det jo et… relativt fint dikt, og øyevipper og lepper.

Men jeg blir litt såret også, over at du ikke viser meg mer respekt.

Hva syns du om å kopiere bilder, uten å vise til hvor du fant det?