Helene Fosse

Vet du hva et paradoks er? Nei, selvsagt vet du ikke det. Det er jo derfor du leser dette jo! Fordi du vil gjøre hjernen din større og tror at jeg kan hjelpe deg. Selvsagt kan jeg hjelpe deg.

Paradoks er kjempekule! De får det til å bli så forvirret i hodet ditt at du ikke aner hva du skal gjøre! Om du er litt svimmel fra før bør du unngå å prøve å svare på dem, for da begynner du bare å danse kyllingdansen.

Et veldig godt eksempel på paradoks er «Løgneren». Det går slik som dette:

Denne setningen lyver.

Da er spørsmålet; Er detningen sann, eller er den usann? Hvis den er sann, så betyr det at den lyver, noe som betyr at den er sann, noe som betyr at den lyver, som betyr at den er sann, usann, sann, usann, også videre.

Skjønner du? Spørsmålet «Er setningen over sann?» er umulig å besvare, for hvis den er sann, så er den usann, men hvis den er usann så er den jo sann. Svimmel.

Jeg syns slike paradokser erinteressante å lese om. En gang skal jeg forklare dere barn soritesparadokset, for det er et paradoks som er enda mer interessant og som kan bli brukt i viktige debatter som om abort burde være lov.

Visste du forresten at jeg er en mester på skjulte budskap? Jepp, det er jeg. Men det er ingen vits i å prøve å tyde budskapene mine, for de er blitt så godt pakket inn i rare ord at det er umulig å forstå dem med mindre du har den hemmelige nøkkelen som er hjernen min.

Husk å stemme på ny poll →